Retronom működése


Csatlakozom a kérdésekhez, ami itt olvasható:

http://www.retronom.hu/node/16596#comment-19607

 

Nagyon jó lenne tisztán látni. Hozzáteszem még a magamét, mivel ÁDY -moderátor ígérte, hogy valami leírás fog születni.

Tulajdonképpen mi történik a feltöltött anyaggal? Azt már írtam, hogy engem zavar, ha átszerkeszti, vagy átrendezi akár a szövegemet, akár a képet, vagy blogot az admin, vagy megbizottja. Bármennyire is a jószándék hajtja e cselekedetében.

Ezt is egyértelművé kellene tenni, hogy akkor a feltöltéssel a további rendelkezési jogról lemond a felhasználó?

más.

 

Amikor itt regisztráltam, akkor még nem volt a képeslapküldés. Nem tudom, hogy ez miért jó, kinek jó? Mi ennek a célja? Mi a haszna? Csak megemlítem, hogy egy bank internetes oldalán láttam egy reklámban az ide feltöltött képet. Nem az enyém volt, nem azért jelzem.

Csak meglepődtem.

 

Most látom, hogy ma már regisztrációhoz(belépéshez) kötött a hozzászólás is.  Véleményem szerint ezzel elég sok információtól esik el az oldal, még akkor is, ha néha moderálnivaló is akadt közte.

Azt hiszem mindenki számára egyértelmű, hogy komoly értéket dob össze a felhasználók szűk csoportja, egy részét akár a wikipediába is lehetne küldeni (ott például  lehet a vitalaphoz regisztráció nélkül hozzászólni).

 

Természetesen csak a magam nevében beszélek, de érdeklődve várom a pontokba szedett tudnivalókat, hogy tudjam magam mihez tartani.

(Azt sem tudom, hogy a design miért változott meg regisztrálásom óta, esetleg tulajdonosváltás volt? )

leguan képe

Ami érdekel és ami nem.

 

Közel másfél éve tettem fel először ide anyagot. Előtte, ha valami ritkán látott, de emlékezetes régi dolgot kerestem a Google-n, gyakran ide vezetett. Arra gondoltam, hogy ha nekem ilyen kapóra jön az, hogy mások itt összegyűjtöttek sok mindent, akkor én is hozhatok  olyasmit, ami majd másoknak jön kapóra.

 

Ez az egyedüli lehetőség, ami a retronom.hu működésével kapcsolatban érdekel. Nem érdekel, ki a tulajdonos, ki a moderátor. Nem érdekel, ki használja fel, amit ide hoztam, hiszen nem tekinthetem "alkotói tulajdonomnak" sem azt, ha egy képet beszkennelek (akár saját könyvemből vagy családi fényképalbumomból, dokumentumaim közül), sem azt, ha egy épületet lefotózok (akár saját masinámmal). A rendelkezésem annyiban megmarad idehozott képeim felett, hogy bármikor kitörölhetem azokat. De miért tenném?

 

Néhány eset már mutatta, hogy moderátorra szükség van. Szerencsére jóval ritkábban, mint nekivadult politikai fórumainkon, de azért mégis. Ha a moderátor valamit módosít (velem egyszer fordult elő egy címadásnál), akkor vagy elfogadom (ez történt), vagy szóvá teszem. Nem hiszem, hogy konkrét esetben ne lehetne bármit tisztázni.

 

A hozzászólás regisztrációhoz kötését jónak tartom. Egyrészt azért, mert akinek érdemi mondanivalója van, az fordít erre annyi energiát és időt, amibe egy regisztráció néhány klikkelése is belefér. Másrészt azért, mert úgy vettem észre, hogy a kifejezetten kötözködő (és nem informatív) hozzászólások jóval ritkábbak a regisztrált nickek esetében, mint az anonímeknél.

 

mantal képe

Teljesen jogos, hogy a moderátor javít, ez velem is megesett. Na, nem úgy hogy az én bejegyzésemet felülírta, hanem egy következő "válasz" nevű bejegyzésben helyesbített. Semmi sértőt nem találok ebben, sőt ha jogos, minden további nélkül elfogadom!

Csak így tovább!