Videoton DD-2503 barna színben


Forrás: 
Saját fotó
Videoton DD-2503 barna színben

Ritka export szériás Videoton hangfal, a ritka jelző néha jó néha kellemetlen, nehéz pótolni a meghibásodott hangszórókat. 8ohm 110w

A zenébe bele viszi a saját karakterét de nem tolakodóan, lehet vele zenét hallgatni, jól megvan építve, a magas sugárzóknál volt egy kis bibi és a az egyik dóm középnél.

Úgy vélem ez egy normális hi-fi hangfal, mondjuk belépő szinten nem is rossz, egy angol hangfaltól avagy egy Minimaxtól azért még nagyon messze áll.

Kékedi Levente képe

Gratulálok ezekhez a ritka darabokhoz, és meg kell, hogy valljam, valahogy jobban megahllgatnám ezt a régi videotont, mint amiket Ön ajánlott, ezek vonzanak engem nagyon, nem tudok mit tenni, sőt, S90-et, DC 3011-et DCR 3090-et Minimaxot.......és így tovább hallgatnék meg nagyon, hogy megismerjen milyen, és ismét retrózzam egyet!:)) Hát ha az esztétikáját nézzük nem túl csábító, szurkos magasak, abból is kettő, csúnya rács a középsugárzó előtt, a mélyen bezzeg nincs díszkeret, és még potméter is, amiből is szintén kettő van, bár ne legyen igazam, szóljon csoda jól, hisz a kinézet nem tényező a hangzásban. A Spendor meg a Minimax sem egy szépségverseny győztes, de mégis jókat írnak róla.:)

Atesz képe

Ez KB a dcr től és az S-90 től sokkalta jobb...szurok az nem az amire gondolsz...az a magas hsz en kátrány....szurok az  úttesten és régi tetőszigetelés volt a paneleken..még tán most is van néhol elvétve....

Már 2 éve nincsenek itt...2 pár volt egyszerre....

Atesz

 

Kékedi Levente képe

Csak én nevezem "szuroknak" mert úgy néz ki, nah meg apától vettem a szóhasználatot. :))

 

Pedig az S-90-ről sok jót hallottam, azok közül is a "D"-re. Lehet azért mondják jónak, mert sokaknak közel áll a "tuc-tuc" zenéhez, bár a HFM sem értékelte sokkal többre. Gondolom akkusztikus és komolyzenén gyengén teljesíthet. Nem néztem volna ki ebből a Videoton dobozból, hogy még jó is lehet, de ha ezt állítja, akkor bizonyára így is van. Azért egy meghallgatásra már felkeltette az érdeklődésemet ez is......:)

 

Még valami, nem ismeri esetleg a Videotonnak azt a típusát ami apának volt meg ugyanezzel a magassal szerelve. Elég régi típus volt az is, három utas, ilyen "szurkos" magasa volt, hagyományos papírmembrános közép, a mély 20 vagy 25 cm-es lehetett, ilyen barna színű volt a fadoboza és még potméter is volt rajta, bass reflex nyílás talán nem volt rajta. Azért kérdem csak, mert apának egyszer réges régen ez volt meg míg el nem adta, de a pontos típusa nem jut az eszébe, és én se láttam még ezt a videotont. Talán Önnek beugrik.

Atesz képe

Az S-90 eseket úgy általánosan a tuc-tuc jellemzi..mélyebben nem foglalkoznék vele.

A kérdéses vidi, vagy amethyst avagy diadem....mind a kettő 3 utas...ebből kizárt a diadem mert az kónuszos szórókkal volt szerelve, az amethyst az dóm al volt és illik rá a leírás...bár egy korai corona is lehetett...ki tudja..sok féle régi vidi van....

Atesz

Kékedi Levente képe

Nos igen, az Orionokat még csak-csak ismerem is, de a Videotonokból, már végtelen sok van, de köszönöm, utánanézek, legalább most már el tudok indulni, hol keresgéljek.

Kékedi Levente képe

Igen-igen azaz. Videoton Amethyst, a másik nem az, mert mindenből csak egy van benne. Egyébként milyen hangfal volt ez, jó volt? Mert apa még fiatalon egy jó darabig ezen Hi-Fizett a HS-500 előtt.:)

Atesz képe

Igen, azt mondhatom, hogy elfogadható volt....én talán megtartottam volna...bár nem lehetek senki helyébe..., 1 párhoz volt szerencsém még 1998 ban...

Atesz

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat