Marantz MR 230


Forrás: 
Saját fotó!
Marantz MR 230

Sziasztok!

Íme egy nem túl régi receiver, a karbantartás elvégezve, kondicsere és poti-csere plusz kapott egy pár izzót a deprékhez, a skálához vadászom a többit. Ez már a sokadik olyan készülék amit nem tartottak karban. A hangja a helyreállítást követően szerintem nem rossz, bár a régi "Model" szériától jócskán lemarad, gyengébb alkatrészek és érezni mindenhol a spórolás hatásait ami a hangot a sújt és a dizájnt illeti. És az adatok: 2*35 watt 4 ohm. THD: 0.15% Damping: 30 "sajnos igen kicsi"

 

A hivatalos oldal: http://www.vintage-audio.com.ua/en/cat/334/1598.html?begin=21

gti3per888 képe

Mert, ugye a méregdrága izzók és potméterek, valamint a kondenzátorok alkatrész ára a 20000ft-ot súrolja felülről kb. Persze az eladó szerint "tökéletesen szól, működik".

Atesz képe

Szerbusz!
igen, igazad van, bár a 20 az kicsit sok, de ha egy szervizbe viszed a kis gépeddel 10 alatt semmit sem csinálnak, valamit kitalálnak, hogy leszedjenek pénzre, általában ha meglátnak egy hasonló vintage készüléket akkor egyenesen vérszemet kapnak a szerelők ezt mindenki tudja.
Az izzók az a legkevesebb attól még működhet, de ha zárlatossá válik a kondenzátor ha a végfokon van ha a tápon az tud csúnya dolgot művelni annyi szent.
És azért ezekbe a gépekbe nem illik olcsó alkatrészt beledobálni meg beletuszkolni a nem odavaló alkatrészt.
Egyszóval ha valami öreg és komoly készülék, akkor venni kell a fáradságot illetve némi pénzt, és talpra kell állítani őket, meghálálják hidd el.
Atesz

A 30-as damping csak akkor kicsi, ha reflexdobozt használnak hozzá. A zárt dobozok többségéhez elég.

És ha kapsz egy magas mechanikai jóságú hangszórót, esetleg relatíve nagy mozgó tömeggel?

A zártnál is ugyanúgy viselkedik a kis DF miatt, csak talán kevésbé veszed észre az impedanciacsúcsnál mérhető kiemelést. Szóval a 30 nem csak viszonylagosan kevés, hanem általánosságban, ezért érdemes ismerni a hatásait.

Atesz képe

Így igaz shalafi!

Ezt jól leírtad, respect!

A hatások ismerete az alap.

Korán sem a reflexen avagy a zárt dobozon múlik.

Tudni ismerni kell az erősítő és a hangszóró munkáját és egymásra gyakorolt hatásait.

Atesz

NGA képe

Üdv. Sony négyszög membrános APM hangszórók peremezésében tudsz valami megoldást?

Ha van ismerősöd, aki kb. egy félórát dolgozik neked CNC megmunkálóközponton, akkor tudok. Egyébként csak meglehetősen drágán megoldhatók ezek az extrém formák.