Citizen karóra Alarm Chronograph


Forrás: 
Saját fotó és tulajdon!
Citizen  karóra Alarm Chronograph

Sziasztok!

Mikor erre a karórára néz az ember hirtelen csak egy egyszerű analóg kijelzésű órát lát.

Azonban mikor meglessük közelebbről az alsó segéd számlapot akkor felmerül a gondolat, hogy nocsak ez nem is olyan egyszerű karóra.

A Time állás: az a normál időre kalibrálja az óra mutatóit.

Az AL-1: első ébresztési opció

Az AL-2: másodlagos ébresztési opció

A CHR: stopper funkció, 24 órás gyűjtő kronográf, 2 segéd számlappal!

A (0): Az órát be lehet poontos 0 kalibrációra állítani, ekkor az öszes mutató automatán 0 ba áll a nap szám kijelzővel együtt.

A TMR: ez a visszaszámláló funkció 1 órás visszaszámlálást tud, ha ez megtörténik hangjelzéssel jelez.

Az L-TM: Egy beállított másik időzónát lehet leolvasni a számlapról, kb 5 másodperc alatt a teljes óramutató egysége beáll a beállított időre.

A CAL: Ez a dátum kijelzése hónapnak megfelelően a "chrono" nagymutató a lünetta belső felületén látható hónapok közül rááll az aktuális hónapra.

A számlapon 4 óránál látható egy ON-OF felirat, erre a két feliratra a "Chrono" mutatója áll rá, és a jobb felső gombbal lehet kiválasztani, hogy be avagy ki legyen kapcsolva az ébresztés.

Felmerül a kérdés, hogy vajon mennyi "motor" van ebbe a karórában, hogy ilyen sok mindent tud elvégezni 1 számlapon, számszerint 6 darab egyenként 1 rubin köves motort tartalmaz.

ebből ered, hogy a chrono és az óramutató illetve a segéd kijelzők "a nap száláló is" az óramutató járásával ellentétesen is tud haladni, pl a visszaszámláló üzemmódban, az ébresztő kalibrálásánál, a dátum üzemmódban, a nullázónál, és a  másodlagos időzónánál.

Pontos komoly elegáns karóra, maréknyi funkcióval.

Krómozott tok, acél hátlap, és zafír óraüveg.

Atesz

DSCF2279.JPG