Videoton Diadem - D 253 E Potis előlappal


Forrás: 
Saját fotó és tulajdon!
Videoton Diadem - D 253 E Potis előlappal

Sziasztok!

Mai nap szereztem ezt a pár Diadem et, régebben volt már 1 pár belőlük...no de nem előlapi potival! Pontosan ezért szereztem meg. Le kell a peremeket a mély hangszórókon cserélni "szárazabb mint a legjobb Martini", illetve majdan egy kis csiszolás pácolás és politúr is alkalmazva lesz, nincsen letörve egyik sarka sem, mondhatni egyben vannak csak kicsit pihentek az utóbbi kb 15-20 évben.

A felújítást majd képekben mellékelem, és a kedves Adminnak jelezném, hogy ez egy különösen ritka darab a potméter beépítése szempontjából ez a hangfalpár.

Atesz

Mély hsz adattábla DSC_0086.JPG
panblue képe

Üdv Atesz!

Jó kis retro doboz...az ilyen fajta mélyhangszórókat nagyon szerettem,

többek közt ilyen volt az Ametisztemben is.(És talán a Brillantomban,ha az a 2 utas verzió...25 cm mély és 10 cm "magashsz".)

Nagyon lágy,részletező mélyeket tudott :)))

Sok sikert a felújításukhoz,várjuk a fejleményeket valamint a 2 megújult dobozt!

panblue :)

Atesz képe

Szia!

Örülök, hogy tetszik:)

Igen említetted, hogy régebben volt ilyened amiben ez a 25 ös mély volt, ebben is ugyan az a Alnico mágneses van, és gondosan szövetbe csomagolva. A váltót biztosan át kell nézni mert a mély Hsz trombitál "nincsen vágva" az elcot már ki is forrasztottam belőle, közel 40 év után jobban kiszáradt mint egy sivatagi kút...

a felújításhoz valószínű minden hsz-t kiszerelek, sajnos a mélyek melletti egyik rögzítő csavar menete nem a legszuperebb, de ezt műfával kevert fűrészporos masszával javítom majd..."régebben antik bútor restaurálással foglalkoztam" így olyanra kívánom rendbe hozni mintha közel új lenne. Különben formailag egész elfogadható doboz.... de nem szaporítom a szót, a talpra állítás lassan elkezdődik!

Atesz

rákos zsolt képe

ahimotu Sziasztok! Erről a falról rögtön eszembe jutott egy 1981-es szalagavató (akkor voltam 2. ikos)akkoriban egy nagy teremben a discót úgy tartották, hogy több(2 X4 db) egyenként 20-50 W- ot tudó hanfalat tettek össze!hogy mivel hajtották ezeket fogalmam sincs!

Így szólt egy korabeli "bulin "a zene !Természetesen a lakásban a 2X 20W elégnek mondható (szomszéd!!!),de egy kb:15x15 -30x30 as céges(Villamos Szigetelő és Műanyaggyár- Fehérvári út) kajáldájában ez kevésnek volt mondható....Az akkoriban játszott zenék :menetjegy -homokvihar-D.I.S.C.O-Ma beker-ZOO-ZOO-In the navy stb, ha a leírt zenék esetleg nincsenek meg(Lp-n,Cd-n ) akkor kerresstek rá a csövön !!

A következőn (ami  már a szakközép iskola tornatermében ment(FMSZ Márvány utca) !) külső ventillátoros hűtésű QUAD 405 el ment (2N 3442-es?) itt a Ricci&Poveri zenékre emlészem főleg. A "cuccost" nem annyira figyeltem: objektív okoko miatt -> már volt csaj a láthatáron!!!

Boney-M,Ottawan,Euription,Gombay Dance Band,Village People stb,

de itt van egy jó kis erős  Boney-M szám:http://www.youtube.com/watch?v=kvDMlk3kSYg amit már egy erősebb  hangrendszerrel érdemes hallgatni otthon .

Én ezt most Technics RP HT 389  fülessel hallgatom 2x40 W -os kis hangfal/ fejhallgató erősítővel(TDA 2030 + BD 249C/250C vel) ami 1/4 Volume poti állasban, közel disco feelinget biztosít.

Szép napot ! Szép darab ez is , gratulálok hozzá !!!  Lesz vele munkád , de megéri ... Nekem van mind a kettő változat , a régebbinél valóban a hátlapon volt a poti és a közép is más ...  Az előlaphoz a festék nevét privátban megadhatom ha érdekel , én is sokat kerestem míg megtaláltam a szerintem 99 % ig hasonlót ... Köszi ; leo

Közepet, magasat is érdemes megpiszkálni, ha rendesebb hangot vár valaki. A mély rezonanciája kisimítható, nem feltétlenül váltóban, hanem ott, ahol a gond keletkezik. :) Jó munkát.

Atesz képe

A perem megvan, rajta van...

Kondik lecserélve, bár a mélynél még nem döntöttem el, hogy minek engedjem 7000 ig a hsz-t mert vágás előtte gyárilag nincsen, és ahhoz a 12.5 ös középhez nem kell a mélynek teljesen 7 khz ig mennie...mind-1 majd átgondolom....

A felújítás egyenlőre szünetel "van egy két melóm előtte"

Kisvártatva befejezem.

Atesz

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
Diadem