Alesis ADAt XT S-VHS dat magnó


Forrás: 
Saját fotó és tulajdon!
Alesis ADAt XT S-VHS dat magnó

Sziasztok!

Nemrégen szereztem be ezt a szépséget, és remélem tetszik majd nektek...

Viszonylag egész szép állapotban van, a fejben nincs 30 üzemóra!

Ez egy profi 8 sávos DAT rögzítő a 90s évek elejéről, VHS rendszerű. Bemenetei és kimenetei leszámítva egy 8 csatornás optikai be és egy optikai kimenetet 8 önálló vonalszintű RCA ki és bemenet, ezek tetszés szerűen szeparálhatóak olyan tekintetben, hogy akár egy sztereó felvételt több csatornát mondjuk 2*4 et fel lehet használni felvételre és lejátszásra.. avagy ahogy éppen a felhasználó akarja, akár 4 sztereó műsort is lehet egyszerre rögzíteni és lejátszani rajta.

Kommunikál több ilyen típusú és márkabeli vezérlőegységgel.

Üzemel 20 bit illetve 16 biten és ehhez tartozik természetesen két sebesség ahol 44.1 és 48 khz között végezte a felvételt és lejátszást. Teljesen öntvény ház, saválló fedlap, vastag pezsgőszínű előlap, átgondolt stabil felépítés. Programozható, jelszint csúcs és adat előolvasási funkció, nagyon sok funkcióval bír... amit értelemszerűen felesleges felsorolni. A Wikipédia szerint 5 híján 4000 dollár volt az új ára 1991-92 es megjelenésekor....... "sajnos mára már nem sokat ér" sőt, komolyabb és modernebb merevlemezes rögzítők kiváltották, de a működése és minősége most sem hétköznapi szintű...., fogalmazzunk úgy ideális arra, hogy eljátszadozzon vele az ember.....

Sajnos ebből a 8 sávosból még nem volt szerencsém birtokolni egy Orsóst... de mi késik.. nem múlik....!!!

egy hivatalos link:

http://en.wikipedia.org/wiki/ADAT

 

Újra töltöttem mert kereskedelemmel kapcsolatos írás volt fent.... úgy láttam ez nem idevaló....

Atesz

Komoly a készülék,gratulálok hozzá!Régen sokan szerettek hasonló készülékekkel bűvészkedni de sajnos lejárt az idejük.Átvette helyüket a digitális csoda ami-be kell vallani egyszerűbb,több lehetőséget ad és ha elrontunk valamit akkor elég egy "vissza egy lépéssel" gombot nyomni.

Laci

Putyur képe

De hát - hálistennek - vagyunk még páran, akiket a forgó szalagorsók látványa is örömmel tölt el.

 

Volt fent egy ilyen működőképesen az ebayen - amíg meg nem vettem... :-) Nevetségesen olcsó volt. A ráfordítás tetemes részét a 25 EURO-s postaköltség tette ki. :-)

Sic transit gloria mundi.

Atesz képe

Szia Laci!

 

Köszönöm a dicséretet...!

Nos el kell mondjam, hogy attól eltekintve, hogy a digit gépek többsége merevlemezre rögzít, ugyan ide sorolnám a merevlemezes professzionális CD Master rögzítőket mikben ugyan ilyen formában megtalálható az ilyen formájú rögzítési technika mint HD recorder. Ugyan akkor, hogy visszatérjünk erre a rögzítőre, nagyon sok olyan szolgáltatása van minek otthoni felhasználásra nincsen lehetőség.. PL 4 ilyen magnót össze lehet kötni, miből 4*8 sávos rögzítő lesz mivel szinkron felvételre képes vezérelni magát 4 magnó.. stb stb...

Örülök, hogy tetszik neked az általam feltöltött tartalom...!

Atesz

 

Putyur képe

Amúgy az ALESIS ma ugyanezt csinálja, csak nem SVHS-re rögzit, hanem HDD-re (ALESIS HD24). Két mobilrackben van egy-egy winchester. :-)