Sony PCM 2300 DAT recorder


Forrás: 
Saját fotó és tulajdon
Sony PCM 2300 DAT recorder

Sziasztok!

Gondoltam feltöltöm ezt a régi DAT recordert, minek különlegessége, hogy eredetileg ez egy Sony DTC-57 ES típus névre hallgat. Enek a stúdió azaz professzionális területre legyártott változata ez a készülék. Maximális hang felbontása 16 bit 48 KHZ. A különlegessége az, hogy nem használ analóg kimeneten RCA csatlakozókat, ez a készülék XLR kompatibilis, csak és kizárólag ilyen formában lehet rákapcsolni akár keverőre, illetőleg ilyen összekapcsolási lehetőséggel felszerelt készülékre. két sebességes, tehát Standard és Long Play  üzemmódban is mind lejátszás és felvétel szempontjából,. Igaz! a Long Play üzemmódban nem tud csak 32 KHZ es mintavételezést csupán. Megemlíteném itt még a digitális coaxial csatlakozást mind felvétel és lejátszási üzemmódra. Egy átlagos DAT táv kezeli, természetesen van egy vezetékes távirányítási lehetősége is ami kompatibilis az Alesis, Tascam, Teac, Fostex, HHB professzionális készülékeivel.

 

Kicsit a külleméről...

 

Vannak rajta itt ott karcok, kopások, de ez a gép nem egy felvételt készített már, stúdióban használták, én bontottam le róla a rack beépítő keretet.

 

A hangjáról.....

 

Nos vitán felüli készülék bizonyosan! A normál toronyba készült széria úgy mint 57 ES az is messze felül teljesíti egy átlag Hi-Fi készülék paramétereit. valószínű ezért is készült belőle egy sorozat stúdió célokra.

A fotó készülésekor éppen Koto muzsikája szólt nagy megelégedésemre, amit a barátom Tascam DA 98 HR DTRS 8 sávos magnójáról vettünk át. Mintavételezés a lejátszó eszközön 24 bit 96 KHZ 8 sávon és 24 bit 192 khz 4 sávon

később teszek fel jobb fotót is. Köszönöm, hogy megnéztétek!

 

Atesz

Sony


Sony
1991
SONY HI-FI
1980-1989
Sony AHF
1980-1989
Sony Aiwa2
1980-1989
Sony HF 60
Találat: 2
SONY HI-FI
1990-1999