Goldstar videó - GHV-1240P VHS


Forrás: 
saját
Goldstar videó - GHV-1240P VHS

Kizárólag a video-fanok kedvéért töltöttem fel ezt az egyszerű,de mégis retro darabot.

A neten nem találtam róla semmit,hasonló típus van,különbség képpen megemlíteném a hátoldalon levő főkapcsolót.ilyet videomagnón még nem láttam.

A készülék teljesen gyári,javítatlan,és még nem próbáltam kazettával de a hálózatba dugva működik.

panblue

DSCF0792.jpg DSCF0793.jpg DSCF0796.jpg DSCF0794_resize.jpg DSCF0801_resize.jpg DSCF0802_resize.jpg DSCF0803_resize.jpg

1988-as model. Állítólag ez volt akkoriban az Ausztriában kapható legolcsóbb VHS rekorder, s rengeteget hoztak be belőle Magyarországra.

Így van, egyik legolcsóbb modell volt akkoriban, de viszont strapabíró volt a mechanikája. Sharp kategóriába tartozott. Hátoldali hálózati kapcsoló rengeteg típuson volt akkoriban is pl: Jvc, Universum, Grundig, stb.

panblue képe

Üdv! Nos legalább megtudtam róla valamit.Az biztos hogy időtálló, mert nagyon egyben van. Egy olyan ismerőstől kaptam csak úgy- akinél sok 20-30 éves gép karcmentesen várja sorsát. Nálam sincs sok haszna de kidobni sajnálom. panblue

Jó gép volt ez is a maga nemében. Tényleg retro darab, ránézésre is megvan még úgy nagyjából a deck méret. Fűtőszálas nagy kijelző, jópofa karakterekkel. Hátul hangolható RF modulátor, power kapcsoló...  Nekem is van egy hasonló és nem akarom kidobni, mert órának még mindig első osztályú. Minden hasonló videónak a kijelzője egy műremek. Ahány gyártó annyiféle. Nyomába nem érnek azoknak a csenevész kijlezőknek amiket újabb videókba vagy manapság egy DVD-be beletesznek. Biztos olcsóbb valami OSD-t csinálni mint egy normális kijelzőt.

rákos zsolt képe

ahimotu Emlékeim szerint (az 1985-87 környéki évek a Hiradástechnika Szövetkezetben )az ott látott orosz (CCCP-s)ELEKTRONIKA videómagnó alapja egy Japán SHARP volt, csak orosz felirattal ...Gondolom v. miatt kellett nekik már a VHS technika!Akkoriban nagyon menő volt a VHS  ,mint az IBM XT/AT számítógép.Az éppen most futó Dallas sorozatban néha látni ilyeneket !

oldtimer képe

Nekem GHV-1245 volt, amit még az ORION Márkaszervízben vettem.

 

Azon mintha lett volna egy PAL-SECAM átkapcsoló az előlap lehajtható ajtaja alatt balra. De lehet, hogy rosszul emlékszem, mert a weben rákeresve a talált 1245-ös nem ilyen.

Sebaj.

 

Akkor azzal a készülékkel SECAM színproblémák voltak, azért is adtam el hamar.

 

üdv.: oldtimer

videó


ITT videó
1980-1989
Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Philips videó
Találat: 2
Sony videó kamera
Ismeretlen évjárat
Videokazetta
1990-1999
Videokazetták 3
Ismeretlen évjárat
Videoteknika
1970-1979
Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat