Fostex D-5 Digital Master Recorder


Forrás: 
Saját fotó és tulajdon
Fostex D-5 Digital Master Recorder

Sziasztok!

 

Ez a modell egy igen régi konstrukció.

 

16 bit 48 khz standard sebességen mind analóg és digitális bemeneten és kimeneten, felvételnél és lejátszásnál.

 

A bemenet és kimenet egyszer egy pár XLR be és egy pár XLR kimenet, illetőleg AS/EBU digital coaxial csatlakozással, emellett még digital optikai csatlakozóval a be illetőleg kimeneten.

 

Az XLR bemenet érzékenységét +4db és -10db re lehet állítani.

 

 

2DD Motor hajtás, azaz direct drive.

 

Tipikus 90"s pro disign.

 

Igaz nem egy Tascam DA-98 HR de a hangja igen jó.

 

Vegyes stílusokat hallgattam meg eddig rajta, értsd ezalatt, Loreena McKennitt, Mike Oldfield, Oscar Peterson, Ben Webster, Koto, Adele, Diana Krall.

 

Ben Webster-t Oscar Petersonnal a saját digitalizálásomból, amit LP ről digiztem be.... eszméletlenül jó hangja van...

 

 

 

 

 

 

veroka képe

Szia Atesz,

 

ezért elismerésem, ez kincs.

Atesz képe

Szia!

 

Köszönöm szépen!

 

Vigyázok rá, kiportalanítottam "oké semmi por nem volt benne, csak látni akartam a belsejét" ;-)

 

Nagyon átgondoltan megépített készülék, minden egység külön van, rendezett a belseje.

 

Jól működik.

 

Pink Floyd Division Bell-t hallgatok épp vele.

 

Anno még egy ismerősöm ismerőse digizte ezt az albumot lemezről... pocsék, piszok pocsék felvétel, olyan mintha mono lenne, törlés és újra felveszem, a saját anyagomból.

 

Alapvetően analóg berendezéseim vannak és voltak, de ezekért a vintage digit masterekért mindig dobbant a szívem, így mikor egy egy kivételes lehetőség adódott lecsaptam a portékára....

 

Atesz

veroka képe

Egyetértek. Alapvetően én is analóg párti vagyok (ezt tudod) de semmi bajom nincs a digitális zenével. Egyébként is: csak a zene számít ! Ha a zene tetszik, akkor az tetszik pocsék minőségben is. Jobb ha jól szól, de a minőség öncélú kergetése felesleges. És az idilli állapot, amikor minden komponenssel elégedett vagy: tudod hogy a felvétel jó, a berendezés jó, a hangfal (sic) jó, már csak hátra kell dőlni :)

Atesz képe

Szia!

 

Igen, valóban az öncélú minőség mánia nem jó ómen, ez így van, persze mentsége legyen annak ki ezt az utat választja, hogy a minőségi felszerelés közelebb engedi a zenei történéshez, no akinek ez kell, hogy közelebb álljon hozzá egy dal, az ne hallgasson zenét, vegyen milliós rendszereket és nézegesse.

 

Magam is szeretem ha úgy szól egy hangszer avagy egy ének ahogy "én szeretem" de ennek a zenéhez semmi köze, ha és amennyiben csak arra figyelnék, hogy itt ott mi a bibi, akkor nem lenne értelme a zenehallgatásnak, mivel nem a műre vagyok kíváncsi, hanem a részletekre, arra, hogy szubjektíve egy egy apró dolog ott van e vagy nincs ott, ez elveszi a figyelmet a mű értékéről, érzelmi töltetéről.

 

Én mikor néha nagy ritkán lehetőség adja és kifogok egy piszok jóárasított portékát akkor ha jobb az a berendezés mint a rendszerem valamelyike, lecserélem, nem űzöm a prédát, mivel jómagam is "átlag" bérből élek.

 

Maximálisan elégedett vagyok a készülékeimmel, hiszen azt teszik amit tudnak, és a lehetőségeimhez mérten igyekeztem kiválasztani azt ami szerintem érdemes rá, illetőleg amit képes vagyok megvásárolni.

 

Annak sok értelmét nem látom, hogy egy egy apró hiányosság miatt az ember sok tiz és százezreket költsön egy egy komponens lecserélésére, hiszen az a kis apró részlet a teljes lánc összes készülékének konstans kis hibája, ami okán ha változtatunk, jól lehet máshol jön ki olyan avagy nagyobb mértékű hangkép beli anomália ami megint sarkall a beruházásra és így tovább, nincs tökéletes, csak az élő zene, ez a téma meg egy mókuskerék!!!

 

Az autóban, munkahelyen és bárhol, ha a kedvencem szól, mindegy min szól, mert az az én pillanatom, és baromira mindegy mekkora mintavételezésen, milyen kvantálási amplitudóval, milyen sávszéleken és mekkora membránfelülettel és hány watton, hátulról, szemből, vagy netán oldalról..., az a kedvencem és kész:)

 

 

 

 

Atesz

veroka képe

Minden soroddal egyetértek. Hogy úgy mondjam, egy húron pendülünk :)

Respect.

 

Atesz képe

Szia!

 

Nos ez nem is először fordul elő :)

 

Atesz

 

 

Atesz képe

Szia Veroka!

 

Szellemcsoport lett sajnos.Szép emlékek jönnek elő ha felidézem a beszélgetéseket, vagy itt utána olvasok. Sajnos ami volt már elműlt :(

 

Atesz