Sharp GF-7300 kazettás magnó


Forrás: 
Saját
Sharp GF-7300 kazettás magnó

Hát igen, ezek még rádiósmagnók voltak, minden értelemben!
Ezekben még volt vonal be és kimenet, hogy másolhassunk egymás között jó minőségben vagy erősítőre köthessük, volt rendes, oszcillátorral hajtott törlőfej is a jobb jel-zaj viszony érdekében. És valódi, gyönyörű szögletes, műszaki eszköz formájuk volt.
A 90-es évektől a rádiósmagnók(is!) kezdtek "lezülleni", eltüntek a jóminőségű átjátszáshoz szükséges csatlakozók, a törlőfejbe állandómágnes került(ezért emelik el a szalagpályától lejátszákor), borzalmas jel-zaj viszony romlást okozva felvételkor. Ami pedig a formatervezést illeti, gusztustalan és nevetséges lekerekített formákban "tündökölnek", már MP3-at is lejátszik a beépített CD játszó, de ocsmányul szólnak és még tiszta vonal jelet sem lehet levenni róluk, mondjuk egy isztességes erősítő számára (a fejhallgató csatlakozót a végfok IC hajtja a maga torzításával, az nem arra való).
Boldog Ember a tuljadonosa, vigyázzon is rá, amíg csak lehet!
Vales

Van egy ilyen típusú magnónk nekünk is, de arany színben. Valóban jó kis cucc, a mai napig tökéletesen működik :) Anno nem kevés pénzbe került egy ilyen...:)

szia. eladó lenne a magnó?

nekem is volt egy arany szinü ujjab tipus lehetett mert kicsit más volt a kialakitása de sajna tönkrement az  agyon  használattól vennék hasonlót ha tud valaki eladót.

 

Megölte a tömegcikk... Mármint ezt a kategóriát.

 

Emlékszem, még Bécsben a MediaMarkt-ban a 90'-es években láttam először olyan "műanyahifit" amiben állandómágnes volt a törlőfej, ami bebillent a szalaghoz a REC gomb benyomásakor. Ekkor már foly a "dömpingben" való előállítás.

 

A design és a marketing megtámogatta, de nem a minőséget hanem a külsőséget.

 

Akkoriban már az lett a menő, ha minél több LED villog és világít rajta. És jó ha legalább 5 sávos hangszínszabályzója van... stb. Ja, és feltétlenül rajta kellett legyen a

200W P.M.P.O. felirat!

Igaz, hogy a szétszedésnél derült ki, hogy max. 5-8W -os hangszóró van benne :(

 

Kalmopirin