Az én HIFIM az én ÉLETEM


Forrás: 
Saját fotó, !lomis!
Az én HIFIM az én ÉLETEM

Sziasztok!

 

 

Letöröltem tegnap az összes tartalmam az oldalról, egy sajnálatos beírás miatt, nos újra felteszem majd a képeket, és szerenték elnézést kérni mindazoktól akik oly sokat beszélgettek velem egyes képmegosztásom alatt.

 

Node, addig egy kis leírás RÓLAM!

 

 

 

Épp arra gondoltam, mikor tegnap azon gondolkoztam, vajon milyen hibát vétettem, mi rosszat tehettem, hogy azt a kellemetlen jelzők csomagját kiérdemeljem.

Volt egyszer egy srác, aki szegényesen élt, egy olyan negyedben a főváros egyik kerületében, ahol olyan emberek éltek, élnek mái napig, akik sajnos nem tehetősek.

Ez a srác nagyon sokat spórolt, és szerelt, nem egyszer egyszer, hanem megannyiszor, éjszakákba menő verejtékes munkával kereste meg azokat a forintokat, ami lehetővé tette, hogy megvásároljon egy egy számára kedves készüléket.

Természetesen egy egy darabtól meg is vált néha, és fogadta !otthonába! a kedves vásárlókat, esetleg egy egy kedves embert, aki azóta is szoros őszinte és tisztességes BARÁTSÁGBAN gazdagítja élete mindennapjait, akik bármikor számíthatnak rá, és ő is viszont rájuk.

Igen, nem éltem és nem is élek gazdagon, egy kis szobában hifiztem, ez volt az én lehetőségem, így éltem, ez volt az én kis hifi szobám, ahol keltem és feküdtem, sokszor több műszakos meló után. Most egy 15Nm es helyen férek meg a hobbimmal, avagy ahogy egy kedves ember, aki minap az egyik képem alá írt, megjegyezte, a LOMOS LOMIS cuccok a kis LOMOS szobában.

Nos annyit elárulok, valóban néha eléggé nagy volt a rendetlenség, és olykor nem volt a leg vendégmarasztalóbb, de ez az én otthonom volt. Azok az emberek, akik követtek az életem során, tisztességes, őszinte és jó embernek ismernek, a BARÁTAIM és az ismerőseim, erre vagyok igazán büszke.

Nem a pénz mutatja meg, hogy KI VAGY! hanem a viselkedésed, a jellemed!

Feljössz hozzám, olcsón vásárolhatsz, vagy épp megjavítom a szana szét berhelt géped, és eztán megsértesz, ennyi év után :) Tudod ezt kisbarátom úgy hívják, hogy a lelked sérült, beteg, valami baj lehet, de én nem nyilatkozhatok így, mert szegény vagyok, LOMOS, sajnos, bevállalom!

Elárulom azt, hogy honnan LOMIZTAM a gépeimet, és elmehetsz megkérdezni a három műszaki bizót ahol vásároltam, ez a Brody s "Józsi", szentkirályi "jani", utcában és a király "Boy" utcában található, megkérdezheted, hogy hol LOMIZTÁK a gépeket, esetleg csak mond ki a NEVEM, ha és amennyiben emlékszel még rá! és meglátod, mi lesz a reakció!

Persze, elárulok valamit kisbarátom ;-) szinte minden régi nyugati vagy japán gép vagy lomis, vagy kinti bolhapiacos, épp lomizás utáni forrásból érkezik ide ebbe a szép kis ORSZÁGBA!

Nyilván lomis jelzőt megérdemeltem egy olyan embertől aki nem az, bár akit én magam sem bántottam, de lényegében megértem az érzését, hogy miért nyilatkozott így, hiszen ő azt látta, hogy szegény vagyok, és erre futotta, nos elfogadom, ez így volt, de én büszke vagyok arra aki voltam, és arra is aki vagyok!

 

Ki vagyok én???

Van egy szépséges másfél éves kislányom, nincs hitelem, nem tartozok senkinek sem, van egy kis egyszerű autóm, van egy gyönyörű feleségem, és stabil jó munkahelyem, ahol igaz nem keresek sokat, "jard", de bármelyik barátom átjön, megvendégelem tisztességgel, jó sörrel és főzök is egy jó marhapörköltöt, vörösborral, vagy egy jó körömpörköltet, húslevest, de lehet, hogy az igényesség nélkülözésével símán beszélgetünk a nagy dolgokról. A hobbin túl is van élet, azaz, azon túl ott az élet, ezt sose feledd!

Kevesebb az időm a hobbira, családapaként, "már úton a második gyermekem" nincs annyi idő erre a hobbira, de ha tehetem, leülök, és meghallgatom a régi kedvencemet, cd lemezen, avagy mint a képen, hanglemezen, a LOMOS rendszeremen, ahogy TE is hallgattad nálam a Gát utcában kisBARÁTOM abba a lomos kis igénytelen szobába, áhitattal hallgattad, tetszett neked, meg is vetted, és olcsón vásároltál ;-)

 

Ja és a Zephyr....

Azért húzhat magasba a hangja, mert igénytelen tömeghifire kötötted, mellesleg a mai forgalmi értékét figyelembevéve nem épp gagyi holmi, de igazadvan! NEKEM csak erre futja, de igaz, szinte egy karc nincs rajta, lehet megszépült idővel ;-)

A sok helyesírási hibáért meg elnézést, igénytelenségem mellett még retardált is vagyok, ez van.

 

A képen egy Project 6.1 van egy Benz Micro Gold hangszedővel, épp minap lomoltam, 80 kilómétert autóztam érte, picit kilomoltam hogy még lomosabb legyen, meg turkáltam hozzá lomis hangszedőt is.

 

 

 

Atesz

 

 

panblue képe

Üdv!

Atesz közel 17 éve haverom-jó barátom.

Igen, ott kezdte, ahol-de legalább nem felejtette el mint sokan mások hogy honnan jöttek és merre tartanak.

Hifiben sokszor eltérő véleményen vagyunk de a barátság ezen túlmutat és már nem a hifié a meghatározó szerep.

Jólelkű és kreatív embernek ismertem meg aki sokszor segített, illetve sok dolgot kaptam tőle amikből alkalmanként jó kis ketyeréket alkottam ill újítottam fel.

Rendezetten él, egy része a hifinek él, tessék tiszteletben tartani!

P

Atesz!Lemaradtam.Egyetlen hely sincs ahol ne lennének romboló okoskodók.Nem miattuk vagyunk itt,nem nekik osztjuk a készülékeket,a véleményünket,viszont ismét szegényebbek lettünk.Ez szomorú!

Üdvözöllek!

 

 

Ne szomorkodj!

 

 

Minden kép pótolva lesz, és az új dolgaim is felkerülnek, komolyabb lemezjátszók, riaa korrektorok, csöves erősítők, illetve jobb minőségű hangsugárzók.

 

 

Kitartás, maradok az oldalon, több mint 10 évet nem dobok el egy jellemtelen ember miatt!

 

 

Atesz

 

Szerbusz!Sajnálatos hogy támadásnak vetted amit tényként írtam le.

Amikor ott voltunk emlékszem a megmutatott készülékek szinte mindegyike vagy kontakthibás vagy sérült vagy hiányos volt de te lelkesen dícsérted mindegyiket.

Többnek mutatni, szépíteni kár, főleg annak aki ért is hozzá.

 

Nem támadás ha ennyi év után így írsz le valakit, mintha ennek valami jelentősége is lenne, itt ezen a felületen :) és ezeket megosztod az emberekkel, persze, én értelek, ezért vagyok veled beszédes kedvemben, örülök, hogy ennyi év után megkerestél.

 

 

Mindent félretéve köszönöm a lomos készülék vásárlását lomis társam.

 

 

Hozzáértésed nem kétlem, célzottan a lomis steampunk antikolt kukás hifit kerested, igazi szakértő voltál, nehéz volt megfelelnem ennek, de kitettem magamért!

 

 

Nézd, annak, amit itt leírtál semmi értelme, hiszen leírtam, hogy igen, lomos volt, kicsi szoba, és hibásak is voltak a készülékek, ezt kifelejtettem a listából, de most pótoltam itt, köszönöm az észrevételed, és azt, hogy megoszthattam veled, azt a napot, egy lomis napjainak egyikét, köszönöm, hogy ott voltál nálam a kedves haveroddal. Nem bizonygatom az ellenkezőjét, lásd amit írok. Nyugi, igazad van!

 

Köszönöm akkor a vásárlást is, és azt, hogy jó volt nektek a hibás, konntaktos készülék is. Végülis mi lomisok tartsunk össze nem?

 

 

Emlékszem, csak egyetlen egyszer jött be hozzám két ember, az egyik pont TE voltál közülük, nos arra emlékszem, hogy eléggé tetszett nektek amit hallottatok, pont annyira volt kehes, torzítós, kontakthibás és leharcolt, ahogy elvártad tőlem, hogy ilyen szintet nyújtsak.

 

 

 

Másrészt hozzáértésedre emlékszem, mert mintha életemben nem hallottam volna olyan művészien használt szakszavakat, szinte a pegantéria kiszorította a levegőt a szobából, igazi leharcolt, ütött kopott stempunk cuccok..., emlékszem tetszett nektek valami másik gép is, hasonlóan kehes konntaktos és leharcolt volt, de nem volt nálatok elég pénz, azthiszem ilyen 10-15 ezer forint volt a hőn áhított készülékre, és ebből kellett gazdálkodni.

 

 

Nehéz dolgom volt de segítettem, megoldottam :-)

 

 

Köszönöm, hogy íly régi emlékeket felébresztettél bennem, és azt csak remélem, hogy barátságunk elmélyül, és újra eljössz zenélni kicsit a lomos rendszeremen.

lomistól vásárolni nem szégyen, csupán magad is lomis leszel tőle.

Zoltan85 :)

 

 

 

Üdv a klubbomban!!!!

 

 

 

Emlékeztetsz valakire az írásodból.... ;-)

 

 

 

 

Atesz

panblue képe

Üdv!

Atesz barátom meginvitált egy kis zenehallgatásra :-)

A hangzás önmagáért beszélt, minden forrásról: cd, bakelit,szalagos (orsós) magnó.

A legjobb rendszere amit eddig hallottam.

Ja igen..."lomis" cuccoknak nyoma sem volt :-)

Kékedi Levente képe

Többször voltam Atesz régi és új otthonában is zenét hallgatni, beszélgetni, olykor csereberélni készülékeket. Ahogy én látom, régebben picit mást kedvelt ebben a hobbiban. Szerette a vintage eszközöket, nem csak hallgatni hanem gyűjteni is. Rengeteg neves és kevésbé neves készüléket láthattam nála, amiért hálás vagyok. Ebbe egy-egy kh-s, sérült, hiányos eszköz szerintem belefért. Öreg, 30-40 éves eszközökről van szó, amiknél bármikor felléphet bármilyen hiba. Ettől még ugyanúgy járhat a lelkes dicséret a készüléknek.

 

Manapság már kicsit más irányba ment ő is, velem együtt. A vintage hifit és a gyűjtést felváltotta a minőségi zenehallgatás, ha úgy tetszik az "audiofilezés". Minimál koncepció, kevés készülék, letisztult, leegyszerűsödött elektronikák, DIY eszközök....

 

Végszónak annyi, hogy szerintem itt a csoportban nagyon sokan örülnének annak, ha annyi LOMIS készüléke lenne, mint amennyi neki volt. Bántani pedig ne bántsunk senkit a néha túlzónak látszó lelkessége miatt. :)

én


Áfor benzinkút
Találat: 3
Athenaeum nyomda
Találat: 2