Videoton R4900 csöves rádió


Kínál

Eladó a képen látható Videoton gyártmányú fa dobozos asztali (1968 ) Melodyn R4900 csöves rádió. Korának megfelelő állapotban, jó működéssel, erőteljes hanggal. Idők folyamán a csövek cserélve lettek.
Elektroncsövek.:
ECC85, ECH81, EBF89, EAF801, EM87
Hullámsávok.:
HH, KH, RH, URH

 

20200716_163903.jpg
Hirdetés lejárta: 
2021-12-06
oldtimer képe

Nem szeretem ezt a kifejezést! Sőt idegesít! Miért?

Ugyanis ez minden esetben egy mentegetőzés, méghozzá az eladandó termék gyakorta lepusztult állapotát igyekeznek megindokolni vele.

 

Helyből cáfolom!

Van két egyforma típusú magnóm (a Gyártási év ugyanaz!). Az egyik egy „tip top” gyűjtői darab, és 99,99%-os

A másik előlapját az eladó feketére lefóliázta, így takarva a gondatlan tárolás (pince) és nemtörődöm használat (karcok) nyomait. Belül penész és rozsda is volt (pince)

 

Ez utóbbi a korának megfelelő?

Nagy tévedés! Mert a másik készülék egykorú vele! És mivel egykorú, akkor ha a kora határozná meg az állapotát, akkor ugyanúgy kellene kinézzen. (vagyis mivel egykorúak egyformák kellene legyenek)

 

Tehát a végkövetkeztetés: A készülékek kinézetét nem a koruk határozza meg, hanem az hogy mennyire vigyázott rá a tulajdonosa. És, hogy nem a levegőbe beszélek, egy példa:

 

Vettem a 70-es évek vége felé egy Black & Decker fúrópisztolyt, ami egy barátomnak megtetszett, és ő is vett vagy két év múltán, miután a kék fúrópisztolya elromlott.

Múlt az idő és mindketten használtuk a Fúrópisztolyt.

Csakhogy a barátomé 4 év múlva úgy nézett ki, mintha már 10 éves lenne, és az enyém meg kettőnek sem nézett ki. Miért is?

Ugyanis én ha letettem, akkor tiszta, puha rongyra tettem, ő pedig a betonra ahol összekarcolódott a műanyag ház, és a karcokba az olajos kosz beleszáradt. Én pedig minden alkalommal tisztára töröltem.

Nem így a barátom!

Vajon a kora használta el a fúrót, vagy a gondatlanság, trehányság?

A korának megfelelő, vagy a trehány használatnak megfelelő az állapota?

 

üdv.: oldtimer

 

(((remélem ez a tanmese elgondlkodtatja a korának megfelelően érvelőket)))

(elég sokan vannak)

moele további hirdetési: