Tonhauser László - Nem kérek bocsánatot könyv


Forrás: 
Saját kép, saját darab
Tonhauser László - Nem kérek bocsánatot könyv

 

 

 

 

" Ettől a könyvtől már a hír hallatán, hogy a szerzője írni kezdte, igen sokan megijedtek.

A Kiadó számtalan olyan próbálkozást volt kénytelen elhárítani, amely a meg nem írástól a különféle történetek és nevek kihagyására irányult. De végig az volt a véleménye, hogy egy tisztességében megkérdőjelezhetetlen rendőr főtiszt csak olyanokról beszélhet, amelyek – lehet bizonyos embereknek és köröknek kényelmetlenek –, de mindenképpen igényt tarthatnak a tisztességes többség érdeklődésére. Akkor is, ha sokan ezt az érdeklődést nem kívánják…"Tonhauser László 1943. március 25-én született Budapesten. 1961-ben tett műszeripari szakközépiskolai érettségit. 1967-ben a józsefvárosi kapitányság próbaidős nyomozó őrmestere lett. 1975-ben a rendőri munka mellett levelezőn elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát.

1990-ben nevezték ki az akkor alakuló szervezett és nemzetközi bűnözés elleni főosztály helyettes vezetőjének 1993-ben pedig az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat vezetőjének. 1999 márciusában ezredesként nyugdíjazták.

Nyugállományba vonulása után jelent meg Nem kérek bocsánatot című könyve, amelyben a több mint három évtizedes rendőri pályafutása alatt összegyűjtött anyagokat tárta nyilvánosság elé.

Az ezredest sokan kritizálták a rendőrségen, amiért „kollégákra is dolgozott”. Ezt a vádat nem utasította vissza."