Technics lemezjátszó SL-1410 DD


Forrás: 
sajat
Technics lemezjátszó  SL-1410 DD

Gyönyörű darab, EMPIRE S2000 hangszedővel. 1976-ban még nagyon tudtak lemezjátszót gyártani. Ekkor az ABBA még épphogy csak berobbant a Waterloo-val, bejegyeznek egy teljesen ismeretlen céget, valami Microsoftot, Budapesten átadják sziveszterkor a metró első szakaszát. Feloszlik a Deep Purple, és ki hallott már ilyet, egy szonda a Viking 1 leszáll a marson, a Derszu Uzala oszkárt nyer, és az NSZK-ban egyenesen a tekintélyes berlini filmfesztiválon foglalták le a Az érzékek birodalma kópiáit, és vádolták meg a szervezőt, a nemzetközileg ismert Ulrich Gregort pornográfia terjesztésével. És ekkor dobja piacra a Technics a 1400 és 1410-es lemezjátszót, a 1200 és 1210 otthoni változatát (a 10-es szám a végén a szinre utal mindössze, a fekete 10-es a 00 meg ezüst)

NGA képe

Szerbusz NGA szép vinyl lejátszó!
Gratulálok érte elég korrekt a készülék a pickup-is!
Üdv Atesz

„1976-ban még nagyon tudtak lemezjátszót gyártani. Ekkor..., bejegyeznek egy teljesen ismeretlen céget, valami Microsoftot...”

 

Van igazságod :)

A másik mondatban az "ismeretlenség" számomra ma is fennáll.

Sosem használtam egyetlen terméküket sem, és ...

Mégis szép a világ (szebb is) és ennyivel kevesebb gond is van.

 

No, persze a lemezjátszó a lényeg.

 

üdv.: oldtimer

Dr Dee képe

A mai napig is a legjobb DJ lemezjtszó széria. Hihetetlen hosszú ideig gyártották őket 1977-2010ig, nagyon kicsi modósitásokkal. Aztán 2016-tól újra gyártják:-)

Van olyan darab ami 35-40 éve csak pörgeti a bakelitet.

Technics


lemezjátszó


Audio lemezjátszó
Ismeretlen évjárat
Szovjet lemezjátszós rádió
Ismeretlen évjárat
Tesla lemezjátszó
Ismeretlen évjárat