Commodore 64 számítógép üzem közben


Forrás: 
saját
Commodore 64 számítógép üzem közben

C64A-s!

Milyen tv a kijelző hozzá?Látom hogy a 4es programhely világít

pirosan...

"Bisztoss jó munkásemberr" S.Balázs Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Helló! A tv sárga Grundig "Triumph". jól szolgál mont monitor és akár mint tévé.Azért világit a 4-es ledje,mert épp oda lett hangolva a c64-jele (UFH36 sáv) A C64 konfigurációt mostanság igyekszem majd bővíteni eredeti floppyval (1541) és adatmagnóval.

 

 

Királyság.Én eredeti Commodore Datasette-t (made in Japan) kaptam hozzá

1989ben ajándékba meg egy jó hongkongi Champion joystickot,és egy vödörnyi kazettát,

amelyeknek nagy része sajnos mára lemágneseződött...vagy az ártott meg hogy voltak nálam géprejáró barátok és egyszer 2en egymásnak mentek az asztalnál és sikerült lelökniük a kazettásmagnóját a gépnek és elállitódott a fej...visdzont amikor javitották az 1999es Pentium2es celeron 333mhz-esemet,akkor elővettem nosztalgiázni és találtam ösjátékot,MONOPOLYszerüt ami kegyetlen hangokat ad ki dobokócka-dobásnál és bábu-léptetésnél. ;-) Elő kéne szednem megint az előszobai beépitett szekrényböl,ha rendet rakok végre...nosztalgiázás...akkor hazsnáltam legtöbbet amikor számtech szakkörbe jártam ált.isk.ban kb 1989-91 között...és akkor abban a teremben volt egy C-16os, kettő plus-4-es, és a többi pedig Videoton TVComputer...BRG MK29esekkel adatmagnónak,a commodore-oknál pedig gyári datasette-k...ja és a tanári gépnél volt egy szines Videoton Super Star 14 8programm aranyestékszinü hoprdozható tv..és egy gyári Videoton (álló,nem fekvő) floppykészlet...

"Bisztoss jó munkásemberr" S.Balázs Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

NGA képe

Elnézést kedves Balage78!

Nem akarlak bántani, de volna két észrevételem, vagy inkább tanácsom. A magyar nyelv mondatokra tagolja a gondolatot. Azaz ha valaki ir valamit, akkor azt mondatokba szedi. Erre azért van szükség, mert a befogadó, azaz az, aki olvassa a mondandót, az nem érti a folyamatos, érzelmi kitörésekkel tarkitott, három ponttal elválasztott szöveghalmazt, Sajnos ez a fajta olvashatatlen és értelmezhetetlen szöveghalmaz kezd elterjedni az interneten. Azonban ez egy retro oldal, ahol a multunk értékeiről folyik a baráti társalgás. Tisztelj meg bennünket annyira, hogy a nyelvünkben is megőrzöd az értéket, és mondatokban irod le a gondolataidat. Hidd el sokkal érthetőbb lenne amit leirsz, mert igy szerintem sokan csak átlapozzuk ezt a betúhalmazt. A másik pedig a gagyi média által felkapott tanulatlan, néha alkoholista, buta emberek mondandójának bemutatása, amin egy értelmes ember csak szánakozni tud, nem nevetni. Számomra szánalmas olvasni minden egyes hozzászólásod végén ezt az aláirást, ami nem tünk viccesnek.

Bocsánat, ha bántó voltam, de ez kibukott belőlem!

leguan képe

Hát mit tegyen?

Törnek fel belőle az emlékhalmazok, miként a vulkánból a láva. (És ugye a lávában sincsenek pontok, no meg nagybetűs mondatkezdetek.) "Ilyen volt nekem is.... ilyet használt  a nagymamám ..... egy barátomnál látttam ilyet, csak zöldben... stb."

Tekintettel arra, hogy ezekből a ketyerékből kishazánkban ezer-tízezer darabok voltak használatban anno, csak örülhetünk (no meg a szerver), hogy nem mindannyian járnak ide, és közlik velünk, hogy nekik is volt....

NGA képe

Ismét megpróbáltam végigolvasni, de a feléig tudtam csak eljutni. Elnézést, nekünk az általános iskolában azt tanították, hogy ahogy írunk, olyan emberek is vagyunk, mivel az írás a személyiség tükre.

Dr Dee képe

Nekem 15 éve nem sikerül elovasni,szinte semmilyen felületen Balázs írásait.Már nem próbálkozom.

Ugyan már nem friss a dolog, de ahogy látom mások is nehezen értelmezik Balage78 hozzászólásait. Pedig van belőlük bőven ezen az oldalon... A végén levő "aláírással" nincs bajom, de megmondom őszintén hogy nekem is nehezen emészthető. Az olyan helyesírási hibákat hogy J vagy LY már rég elengedtem, de amikor már értelmezni is csak erőn felül lehet az írást azért az már nagyon gáz. Abszolút egyetértek azzal amit NGA összefoglalt. Az ember csak olvassa olvassa de elveszti a fonalat és nem is akar már a végére érni.

Dr Dee képe

Sajnos sok más forumon is bele akadtam Balázsba. Sajnos sehol nem lehet értelmezni az írásait. A helyesírás , az egy másik dolog.