Orion Delta Super televízió


Forrás: 
saját
Orion Delta Super televízió

AT-1550-0

Szia! Szép darab! Ha jól tudom ennek a fantázia neve volt a Delta Super.

Greg

Sajnos nem tudom... elődje a Viktória... ,ill van egy másik aminek a típusszáma 2550 amely egy elhúzható "zsalut" kapott. Az egész tv elé lehetett húzni,vagy árnyékolni vele :-) 

azthiszem a belseje azonos az Orilux-al

Egyébként ez a tv működik.. :-)

Tudtommal az Orilux és a Viktória (AT 459) későbbi gyártmány, ezért gyanítom, hogy ez a készülék korábbi évjáratú, mint 1973. (Kb. 1967-1968). De csak kb. :-)

ml

Greg

Szia László! Csak azért gyanús az amit mondasz,mert ebben a tv-ben már benne van az UHF-vételi lehetőség is.. nemtudom pontosan megmondani hogy mikor indult útjára a kettes adás.. azthiszem '72 ??

Szerintem a 60-as évek végén még csak a helye volt + a tvkben az UHF hangolóegységnek...

Szia Greg! A Kádárkönyv szerint mind a AT550, AT1550, AT2550,   '65 körüli gyártmány. Apukáméknak volt ilyen mikor kicsi volt. Mesélte, hogy tán a '80-as években elkezdett gyengélkedni a képcső, akkor felemelték a fűtőfeszültséget, amitől egy időre (tán egy fél évre) megoldotta a problémát, de mint vátható volt később teljesen kinyírta a képcsövet. Akkor odaadták egy szerelőnek, hogy alkatrésznek tán még jó.

Kládek Lászlónak igaza van.A három delta után jött ki a Viktória,az AT 459-es.Majd ezt követte a Viktoria super AT 1459-es típusszámmal.Közel egyidőben jött még az Orilux,AT 1461-es típusa.Az utóbbi két típusban volt beépített UHF tuner,ami varicappal volt hangolható. A delták közül az AT 1550-nek volt ugyan UHF-el szerelt változata,de a fenti képen lévőben NINCS UHF-tuner. Ennek csak a helye van meg,a négy db.forgatógomb alatt,és a hál.kapcsoló között látható, függőleges műa.lapocskával van eltakarva négy furat,vagyis csak elő van készítve.Ide építették be a forgóval hangolható,négy nyomógombos mechanikusan működő UHF tunert.A négy nyomógombbal négy adót lehetett (volna)programozni.
L.G. Pécs

Valóban korábbi tipus, nekünk 1969-ben volt ilyen tv-nk.

Hello. Nekünk is ilyen tv-nk volt és 1969-ben vettük!

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2
Orion HS 20 ...
Találat: 2
Orion HS 200
1980-1989
Delta