Krémtúrók


Forrás: 
Tejipari múzeumban fényképeztem de elköltöztek valahova
Krémtúrók
Moncsi képe

Finomabb volt mint a mostani.

Csak az a furcsa, hogy ott virít a "Parmalat" tejtermék is, amely bizony csak a rendszerváltás után tört be a magyar élelmiszeriparba.

Gotha képe

A nyolcvanas években már néhány külföldi tejipari termék megjelent nálunk. 84-ben már volt Danone (epres, meggyes, citromos, zöldalmás joghurthab) ezeket a Tejipari vállalat kelet-pesti tejüzeme gyártotta. Később megjelent a Parmalat is ha jól emlékszem Veszprémben terjeszkedett. A vonalkód viszont rendszerváltás utáni.

Thunderboy

A poharas csokoládés tej volt a legfinomabb szerintem a kakaók közül abban az időben.Pár fillérrel drágább volt ugyan a sima kakaótól és nem is lehetett mindig kapni. Nagy ritkán előfordult zacskós kiszerelésben is.Csak apró kortyonként ittam ,hogy tovább tartson!:-D....A krémtúróból a vaniliás ízlett...a mostaniak valahogy már nem olyan ízűek. :-(...Még a zacskós kakaóra emlékszem egy pöttyös pohár volt az elején..)

astra789 képe

Néhány éve melóztam egy tejipari cégnél,a készáru raktárban.Afféle "nyári" munka volt.Azt mondta a főnököm,ehetek mindenből amennyit bírok,úgyis megunom néhány nap után.Egyedül a krémtúróval/M.lli/vigyázzak,mert olyan dolgok vannak benne,amiből nem jó sokat enni.Azt csak mértékkel egyem.Én nem feszegettem a témát tovább,ő sem erőltette.

A krémtúrókból is volt citromos és narancsos. Ahol a mazsolás kék, és a vaníliás lila volt, ott a citromos zöld és a narancsos piros... úgy értem, a borító alufólia színe :). Valami isteni volt, a mostaniak közelébe se jöhetnek, mert utóbb "krémtúró" néven valami agyoncukrozott pudingszerű masszát töltenek a dobozokba, amiből hiányzoznak a túró rögöcskéi... :(((

A Mazsolás volt a kedvencem. Csak hamar elfogyott :-)

 

Jól emlékszem volt apró kekszdarabokkal is? Vagy ez már "mai menü"?

 

:: Kalmopirin