Ajánló

Kékcsíkos mélytányér


Forrás: 
Saját tulajdon.
Kékcsíkos mélytányér

Ime a mélytányér,hogy meglegyen a komplett menza hangulat. Összefűzni a többivel nem tudom,ha valaki gondolja tegye meg helyettem.

(De azt tudni kell,hogy tudomásom szerint  "civil" tulajdonba nem voltak,azaz ezek mind valahonnan "gyűjtött" darabok.(Láttam már olyat is,amelynek belsejében: XXX-KORHÁZ TULAJDONA-felirat díszelgett. Egyébként ez is a pécsi Zsolnaigyárban készült.)

NofreT képe

Nekem is van kékszegélyes tányérom, 3 db.
Nem tudom, hogy honnan keveredett ide, de van. Megkülönböztető felirat nincs rajta.

Menzák viszont már alig vannak- a munkahelyi étkeztetésre gondolok főleg. Az ottani edénykészletet valószínűleg értékesítették, vagy szétoszthatták, ezt nem tudhatom, de feltehetően nem vagdosták a földhöz, egy része még biztosan megvan szanaszét a háztartásokban. Másrészt a nagykerben is maradhatott készlet, amit érdemes volt eladni.

Urbán József képe

És az a három mind egyforma, vagy egy teljes készlet? Az én készletem sajnos csak kettőből áll:  egy lapos  tányér + egy kis süteményes (vagy savanyúságos). A mélytányér sajnos hiányzik, pedig ha időben gondoltam volna erre, lehetett volna...

Valóban az egykor óriási mennyiségű kékcsíkos tányérkészlet időközben szerte szét szóródhatott, mert - görög/bolgár szokásokkal  ellentétben - nálunk annyira nem jellemző a tányéroknak földhöz vagdosása.