TEAC erőmű


TEAC erőmű

Mikor még nem volt minden digitális!

SDC10523.JPG
leguan képe

Csak nem analóg CD-t olvasott?

Erről egy kicsit bővebben, ha írnál.

Ebben igazad van, csak ezeknek a készülékeknek a hangját  nem lehet összehasonlítani a mai készülékkel. Pl a  ma divatos digitális erősítő (ami allítólag keveset fogyaszt ) oly pocsék hangon szól számomra ,hogy az fogalom . A deck tesztjét elolvashatod a hifi magazin 92 es valamelyik számában (és ezt nem is akarom kommentálni). A régi cd játszó még ma is hallgathatóbb zeneibb  mint a pioneer dvd játszóm (pedig arról is nagyon jókat írt a szaksajtó). Amúgy kerem a tisztelt Retronómosokat ,hogy ne mindjárt azzal kezdjék ,hogy belekötnek valakibe,(ahogy ezeken az oldalakon az lenni szokott) Hanem  ha tetszett ,vagy ha nem akkor értékelje. Amúgy a cd játszó tudvalevőleg lassan a végét járja , csak úgy mint az FM sugárzás .Lassan ezek is megérnek majd egy kis kitérőt.

leguan képe

Csak arra a megjegyzésedre reagáltam, hogy "Mikor még nem volt minden digitális!" Merthogy egyrészt ma sem minden digitális, másrészt egy kicsit hamis a mondat mögötti nosztalgia. Az analóg korszakban is voltak gyenge, közepes és csúcs készülékek, és a digitálisban is vannak. Az összehasonlításuknál ügyelni kell arra, hogy csak az aktuálisan azonos kategóriába tartozókat vessük össze. És ha ezt tesszük, akkor kiderülhet, hogy a mai jelrögzítés és jelátvitel többre képes, mint a korábbi. A többi már az "anyagiak"  függvénye....

 

És különben is, a ketyerék minőségében jóval kisebb a különbség, mint az általuk megszólaló "hangzó anyagok" minőségében. De hát ízlések és .....

zolimobydick képe

Minden elismerésem!!! Teac torony nem vicc!

Üdv

Köszönöm ! Legalább tudja valaki, hogy ennek azért ma is neve ,és értéke van.Ha  bár sok fórumozó csak a videotont és az oriont ismeri (és isteníti).Nekem azokból is volt elég sok tipus ,nem szidom de nem is dicsérem őket.

zolimobydick képe

Nem egy közismert márka mert anno nem volt egy tömeg cikk, borsos árú cucc volt, ma sem olcsó! Itthon vetted vagy külföldön?

ruzslac.63 képe

Ez egy mi? Mennyi watt Mennyi ohm Mennyi volt Mennyi herz. Tán amerikai /juj de jó/

NGA képe

zolimobydick képe

NGA mester mindenre tudja a választ!