Calor gázradiátor


Forrás: 
saját
Calor gázradiátor

Calor II. gázradiátor

teslaeltos képe

Ezt a vackot be kellene tiltani itthon!!

 

Egyrészt a gázt zabálja, a meleg jó nagy része a füstgáz csövön távozik a szabadba így az utcát fűtve.

 

Mellesleg sokan ilyen berendezéstől haltak meg!!

 

Én tavaly szabadultam meg tőle lomtalanításkor......

Morvay László képe

Ez a gázradiátor sokkal gazdaságosabb mint a parapet konvektorok aminek a falon át a szabadba nyilik az égéstermék kibocsátó nyilása,igy a hő kb.40%-a az utcára megy. Ez azért is sokkal jobb hatásfokú,mivel egyrészt a kémény és a fal is melegiti a lakást,és jó kémény esetén nincs ok semmi aggodalomra.Én mióta itt lakom használom és soha semmi baj nem volt vele és eszem ágában sincs leszerelni! A parapet konvektorok hatásfoka legjobb esetben 60%,mig a kéményeseké legalább 80%!

teslaeltos képe

A parapet konvektorral együtt ment a "fémszakembereknek" a lomiba.

 

Én 106%-os hatásfokú kondenzációs kazánra cseréltem ezeket a vackokat.

Az új kazán a füstgáz maradékhőjét is felhasználja a fűtés során, mindamellett zárt égésterű nem a helyiség levegőjét használja hanem külön csövön szívja be a levegőt.

 

Az már teljesen más hogy a bekerülési összege magas volt de a gázszámla viszont alacsonyabb!!!

Morvay László képe

Hát igen! Ez az amit én nem engedhetek meg magamnak! Ritkán használom ezt mert kályhám is van,és hulladékfával fütök,és csak akkor kapcsolom be ha elfogyott a fa. Nagyon drága lett a gáz! Egyébként a kazán tekintetében teljesen igazad van. Ha anyagi lehetőségem engedné én is ezt csinálnám!

teslaeltos képe

Én azt csináltam ahogy tudtam mindig félretettem egy kis pénzt, nem sokat csak pár ezret. De ahogy a mondás is tartja sok kicsi sokra megy, összejött egy nagyobb összeg és megcsináltattam, igaz a kéményt is ki kellett béleltetni ami annyiba jött ki mint a kazán. Viszont ilyet nem minden héten kell csináltatni, jó 20-30évig nem is kell hozzányúlni a karbantartásokon kívül.

A gázszámlán érezni lehet hogy csökkent a fogyasztás és jóval melegebb is van a lakásban.

Nyugateurópában csak kondenzációs kazánokat lehet felszereltetni s nem véletlenül, ezeket a korszerűtlen energiazabáló ócskavasakat meg itthon  rásózzák a laikus kuncsaftra.

Az is érdekes hogy a kétütemű büdös környezetszennyező autókat kivonták a forgalomból ezeket a korszerűtlen vackokat meg miért nem??

 

Csak egy pár szám: Fali parapet gázkonvektor kb.70000.- egy nagy barkácsáruházba.

A kondenzációs kazán kb.230000.-

 

A gázszámla a kondenzációsnál kb.30-40%-al kevesebb.

Azt már halkan jegyzem meg hogy a kondenzációs kazánhoz thermosztát-computert is lehet csatlakoztatni amivel pontosan szabályozható így ha nincs otthon senki lejjebb lehet venni a hőmérsékletet így pénzt energiát lehet megspórolni.