Sansui Stereo Receiver R - 5


Forrás: 
Saját
Sansui Stereo Receiver R - 5

Nem tudom milyen idős lehet, de kb 7-8 évet porosodott egy tárolóhelységben,szörnyen nézett ki.Beleköltözött valami és tele rakta petékkel, ahogy be vittem a melegre, kikeltek és kis csini hernyók indultal el felfedezni a nagyvilágot. Háát egy napig takarítottam,és ez lett belőle. Tökéletesen múkodik, a hangja nagyon szép.

BILD0047.jpg BILD0065.jpg BILD0075.jpg BILD0076.JPG BILD0014.JPG

Grat hozzá, tényleg szép vintage darab. 1980-ban volt forgalomban a service manual szerint. Több fajta végfok ic-vel létezett. Ebben melyik sztereó ic van? (létezett 2 monó ic-vel szerelt is) 100w áramfelvételt írnak az alap kiadásnak.

Zolejj képe

Köszönöm, most már tudom hogy 80-as évjárat,én nem találtam róla semmijen adatot,az ic ről raktam képet.

NGA képe

Pont ilyen van a Sony TA-AX35-ben is. 1600 Ft-ért lehet ujat kapni a HQ-nál még.

Újat lehet bárhol, csak sajnos eredetit nem.

Szia!

A bebábozódás előtti állapot.ez egy moly lárva...egy lepke termékenyítette meg a készülékházat:D

Viszont jó hír....kárt nem tesz benne....

Atesz

rákos zsolt képe

ahimotu Ugye nem gondold komolyan, hogy nem találod az IC adatait?

Ilyenek az::: alldatasheet.com -----on rajta szoktak lenni!

STK 465 2X 30W- os végfok IC egy korai végfok  +/- 28V al járatva .A benne látható ELNA kondik így +35V osak . 8 ohm-on 2X30W os a végfok.0.08% torzítással.

10-100Khz között +/-3dB az átvitel.

Teljesen snassz cucc.Sima otthoni zenehallgatásra !A végfok Ic-t ilyenkor az nyírja ki :ha a házibuliban rátesznek egy 4 ohm-os falat( 2X megnövekszik az áramfelvétel és kész az IC végtranyó készlete:mivel nem erre van tervezve!) és jól megküldik.

Ilyenkor a rádiós-végerősítő ára rőgtön lemegy 5 eft ra!Csak vegye meg valaki itt-ott->mint látni!De azért sok örömet kivánok a hallgatásához!

1 jótanács :Ha mégis jobban terheled esetleg bulikor, akkor tegyél a tetejére 1 db 12V-os ventillátort (szt boltokban kapható!)jó és igazi 1A-es dugasztáppal amit nem feltétlenűl kell 12V-os állásba betenni(terheletlenűl nem 12V a kimenete! ),ezért jó a 9V-os állása is!!!

Ha esetleg haladó vagy(az elektronikában) a tápba be kell tenni 1 db 78S12 es táp IC-t !Amely 2A-es!És akkor kell betenni a tápot 12V-os állásba .

Az én Sony STR DE 235-m így birt ki minden bulit.Ami persze nem alkalmas minőségibb zenehallgatásra,de viszi a 2X 60W-ot !Igaz tranyós a végfoka (SANKEN) amely nem összemérhető az STK -s IC-s végfokkal.

2: Abban az esetben,ha az erősítő rendelkezik A és B hangfal kapcsolókkal is, akkor a 2 hangfalpár külön-külön legyen 8 ohm-os mivel A+B állásban ilyenkor az A 8 és a másik:B 8 ohm os hangfal lepárhuzamosódik !Így legalább megvan a terhelő 4 ohm .De ha mindkettő 4 ohm -os akkor az eredő ellenállás = 2 ohm!

Az A és B azt jelenti( a gyári elgondolás szerint),hogy a 2 pár hangfal külön szobában van .De az A és B állás használható 2 pár hangfal tesztelésére is!Ezt hívják A- B tesztnek.Ilyenkor a rákötött hangfalak lehetnek esetleg kis hangerőn (ha az erősítő megengedi)4 osak is!A és B ről volt szó, nem A+B ről !!!!

Extrém esetben: esetleg használható az A-B kapcsoló( mivel az A-nak és B-nek külön kimenete van az erősítő hátulján) magas és mély sugárzó külön működtetésére is 1 db hangfalpár esetében!->A+B állásban !

De csak a hátúl 4 db banán- csavaros csatlakozójú, un.:bikábelezhető hangfal esetén->ezen kivitel ritkább!Szerintem ez lenne 1 hangfalnál természetes! Az engem különösebben nem érdekel, hogy ha valaki hátrapillant a hangfalán nem lát 4 db aranyozott banán csatlakozót a 2 utas hangfala hátulján!

A szkópoknál más a helyzet, mivel ott van más, matematikai összefüggés is a 2 db :A és B bemenet esetén! A-B és A+B sőt esetleg más is! Ezt az analóg (általában min.10- 100Mhz -es) szorzó áramkörökkel állítják elő Tektronix és HP cégek.Természetesen az T.olvasókban felvetődik a kérdés ilyeneket miért írok ide ?Hát akkor a 90 -es évek nagyágyúja a Dolby Surround rendszer  mit gondolnak honnan jön?Mivel 1Xű esetben ott van a center sugárzó, esetleg a monó háttér hang + a sub bass is  ...

Tetszik mind kívül, mind belül. Sőt! A végén még kedvet kapok, hogy elektronikát barkácsoljak.

 

Emlékszem a hybrid végfok IC (STK) megosztotta a "szakmabelieket" anno.

Nem tudom, de talán most sem barkácsolnék vele végfokot.

 

Érthető okból (is), mert nehezebb pótolni. A trancisztorok kiváltása könnyebb.

 

Kalmopirin

Sansui


Stereo


Sanyo RD-4028UM stereo deck
Ismeretlen évjárat
Stereobox 3D-s nézőke
Ismeretlen évjárat