Markant kihúzókészlet műszaki rajzokhoz


Markant_003.jpg

Szörnyű álmom volt! Azt álmodtam, hogy rajz-beadás lesz másnap reggel! Rögtön fölébredtem és megnyugodva nyugtáztam, hogy csak álmodtam. Hogy miért volt bennem olyan rossz érzés? Azt csak az tudja megérteni, akinek az A2 méretű pausz rajzát egy hegyes ceruza átszúrta és a tanársegéd úr mosolyogva adta vissza, hogy "Készítse el kolléga mégegyszer!"
Akkoriban a rajz készítéshez már megjelentek az új csodafegyverek, így egyre kevesebb (?) munkával lehetett újraalkotni a művet. Nem kívánom a mai gépészeknek, hogy tuskihúzóval, vagy svédtollal próbáljanak meg egyenes vonalat húzni egy nagyobbacska rajz két vége között, de a méretvonalazás és feliratozás is elég gondot okozott.
Ezekhez a borzalmakhoz nyújtott segítséget a Rotring, a Pelikan és a Markant. Ezek az írószer-gyártók a töltőtoll elvén működő tollszárra rögzíthető cserélhető hegyekkel nagyságrendileg felgyorsították a rajzolás után a tussal való kihúzás igen kényes műveletét. Nem csak a 0,1-es mérettől a 0,6-os méretig tartó A hegyeket, hanem a T; O és R jelzésű hegyeket is kifejlesztették.
Előszedtem a megmaradt darabokat, hogy lefényképezzem őket, de olyan sok képet kellene a szöveg mellé tölteni, hogy inkább csak egy linket csatolok. A címen található könyvtárban a rajzolással kapcsolatos eszközök fényképeit gyűjtöm.

http://rajz.mbenko.fotoalbum.hu/

Köszi a blogot: megnézve én is a '60-as évekbe kerültem vissza...

Nagyjából nekem is megvoltak ezek a felszerelések természetesen.

A tusos dolgok kötött nem látom a csőtollat, aminek egy külön kis tartálya volt.

 

A görbevonalzó készlet és a rádiuszsablon is megvan valahol?

 

bfonok

qwecfgdgf1019 1 Now-a-days numerous home appliances Texans Jerseys appliances for the home within actual ease of purchasing products seated within their house rather Arian Foster Jersey than likely to the particular shop to buy this. There are Brian Cushing Jersey online shop, e-store, e-shop, internet pc buying. The very first Matt Schaub Jersey and many apparent is actually easy entry. You don't have to obtain Tate Ben Jersey outfitted, perform everything strolling or even going to the actual bodily Official Texans Jerseys around inside a line to purchase them.