Fagyis persely


Forrás: 
Takács János
Fagyis persely
ÁDY képe

Ú, de rég láttam ilyet! Köszi a képet :o)

lunatic69 képe

Eggyetértek az előttem szólóval,nagyon régen nem láttam ilyet és teljesen a gyerekkoromat hozza vissza amikor egy forint volt egy gombóc(ha az emlékezetem nem csal) és tök jó újra látni.Azért a környezete sem piskóta,

ez a gyűjtemény így elrendezve nálad van otthon?

1 Ft egy gombóc, de 2 db 50 filléreset kértünk  1 Ft-ért, mert úgysem lehetett pont félig meríteni a kanalat... :)))

 

 

Bendegúz

Zolejj képe

Én úgy emlékszem, hogy volt kis kanál az volt, a 50 filléres gombóc és a nagyobb volt az 1 Ft os. Napjainkban már 150 szeresét  kéne bedobni egy gombócért.

Valóban volt kétféle kanál, de a Bartók 27-es ált.isk. melletti presszóban sosem váltották a kettôt (biztos lustaságból:) ).

Ha napjainkban kéne a 150 szeresét bedobni, biztos kiírnák, hogy 1, 2 és 5 fortintost nem fogadnak el. Pedig egy gyereknek mekkora vicc hogy bedobál egyenként 150 db érmét, mögötte meg "vidáman mosolyog" a sor...

Bendegúz

Nagyon komoly köszi.

Valamikor a 80-as évek elején kezdtek eltünedezni. Emlékeim szerint az egykori Lenin krt-on a mai Cafe Mozart helyén lévő presszóban is volt egy ilyen.

Nahát, most, hogy láttam ugrott be, hogy a XV. kerület Sárfű utcában a játszótér szélén lévő fából épült presszó oldalán volt egy ablak, ott álltunk sorba rengetegen amikor volt fagyi, és ilyenbe dobáltuk a pénzt. Nekem elvileg két forint jutott eszembe, de lehet, hogy az a dupla gombóc ára volt. Az biztos, hogy hamar elfogyott, és akkor még pultba mélyesztett hengerekből adagolták a fagyit, aminek műanyag gömb alakú fogója volt, a tető asszem pléh-ből készült. 4 volt a mi presszónkban. Egy a csoki, a vanília és a puncs fagyinak, meg egy az adagolókanál lemosásához szükséges víznek. Az is lehet, hogy volt még ezenkívül is egy a tejszínhabnak talán (???)