Roberts 1057 (Akai USA) sztereó orsós magnó


Forrás: 
saját
Roberts 1057 (Akai USA) sztereó orsós magnó

Ha ez a magnó mesélni tudna....Hányszor és hányszor felvett és lejátszott Elvis Presley-t, Jimmy Hendrix-t, Doors-ékat...Mindezeket a saját hazájukban és történelmi korszakukban...

 

A gép egyébként maga egy szerényebb kivitelű, kombináltfejes, végerősítős-hangszórós modell, elektroncsöves erősítőrendszerrel. Lényegében működő, de azért majd darabjaira kell szedni, mert az elmúlt közel 25évet pihenésben töltötte. A koffer fedele is megvan.

A gép sok hasonlóságot mutat egyes Akai típusokkal: a japán cégnek saját leányvállalata működött az USA-ban, ezeket a termékeket Roberts-néven hozták forgalomba odakint. Ezt az alap-futóművet egyes Ampex-magnókban is is felhasználták.

DSC07847.JPG rob3.JPG rob2.JPG

'62ben nálunk még nagyban a Terta 8 és 922-esek meg M5 Mambók futottak. Azthiszem az elterjedt rém /a Calypso/ Valakmikor '64-ben jöhetett ki.  Érdekes látni a kor nyugati gépeit... :)

Fúúú... töröm, töröm a fejem, hogy mi volt a neve annak a 'magnónak' amiről egy idősebb volt munkatársam mesélt, de sehogysem ugrik be. :( A lényeg az, hogy megvette Ő is és egy barátja is és amikor hazavitte még a hatvanas évek elején (?) akkor nagyon, de nagyon örült neki! Ám lehervadt a mosoly és elszállt az öröm a bekapcsolás után. Borrrzasztóan zajos volt a magnó! Lehet, hogy (nem biztos) a Mambó volt (?) Meséli az Ede, hogy zörgött, csattogott, zúgott ... minden baja volt, úgyhogy másnap meg is kérdezte a kollégát: A tiéd is annyira zajos? A válasz: Neem, az enyém nem. Ede nem hitt neki, elment hozzá. Majd azzal folytatta a sztorit: A kolléga magnója még zajosabb volt mint az övé.  ;) Kicsit lenyugodott ettől...

üdv.: oldtimer