Videoton Gigamax hangfal


Forrás: 
Saját gép
Videoton Gigamax hangfal

Ezt egyik ismerősömnél fotóztam, VIDEOTON GIGAMAX Hangfal! Nagyon ritka darab!

Teljesítménye: 160W Zenei, 80W Névleges

Impedanciája: 15Ω

Érzékenysége: 100dB

Frekventica átvitele: 40-20KHz-ig

Hangszóró készlet: 16db 1320-as.

Levehető előlapos, hatalmas méretű hangsugárzó. Fekete faforgácslapból készült doboza elegáns megjelenést kölcsönöz neki. Bődületesen nagyot szól! Még az ezüst színű logo is ott figyel a bal felső sarkában az előlapnak, nem kopott le és nem veszett el az évek során! Csatlakozója a videotontól megszokott csíptetős hangfalcsatlakozó. A teszt folyamán a Videoton HIFI gyári erősítőjével járattuk, és hatalmasat szólt vele!

Ez a link utólag azoknak szól akik kételkednek a hangzásában! :D
http://www.youtube.com/watch?v=31jVmF0r1Ug

Annyira ritka, hogy ez nem gyári VT, de a sok H1320 még jó lesz belőle valamire, Fehérváron az üzemben épp ilyen hangszórókat keresnek, minél többet, annál jobb. ;-) Elég nagy mennyiségben (mint ez a 16db) be lehet váltani új hangszóróra is.

Tudom én is hogy nem erdeti, hiszen én segítettem a megépítésében. Csak a poén kedvéért tettük fel, kíváncsiak vagyunk ki mit szól hozzá! :) Nagyon sok munka volt a hangszórókat összeszedni bele... Viszont cserébe nagyot szól! :) Az biztos hogy nem lesz szétszedve, mert rengeteg munka van benne, és tényleg jól szól! :) Kérdeztük a VT gyárat, és már sajnos nem gyártják a 1320-ast, pedig pár éve még lehetett rendelni belőlük... Majd hamarosan lesz párja is ennek a dögnek! :) Kipróbáltuk gitárral és eszméletlen nagyot szól azzal is! :D És ami a ritkaságot illeti, tényleg az, hisz csak 1 pár létezik belőle az egész világon! :P

Gyártani gyártják még ezt a nagyobbik TV hangszórót, csak nem adják ki kiskerbe, máshol van szükség rá. Pontosan ezért kellene minél több régi H1320 nekik.

 

:) Hát jól biztosan nem tud szólni, de valószínűleg, bizonyos frekvenciákon elég hangos lehet. Jobban járt volna a doboz, ha kevesebb hangszóró kerül bele, de ettől jobbak, és átgondoltabban.

Ennél az volt a cél, hogy nagyot szóljon! Gitárral pont úgy szól mint egy gyári 4X12-es Gitárláda! :) Eszméletlen a hangzása. A Frekimenete gitárra tökéletesen megfelel. Ami pedig azt illeti, a HIFI szabványt is elég jól megközeliti. Nagyon jó hangja van. Igazából az tudja csak aki hallotta már élőben! ;)

Egész biztosan. :)

 

De aki ennyire ért hozzá... :)

Elektrotechnikus vagyok, és hamarosan hangtechnikus is, de sajnos a ládát nem én terveztem, azt elsimerem hogy szerintem kicsit kicsi nekik. De azért döngenek rendesen, ha nem hiszed hallgasd meg! ;)

rákos zsolt képe

ahimotu Én is hallomásból hallottam(csak a mobilon beszéltem vele) egy ilyen sok hangszórós,de azok a falak sok kicsi,de nyugati TV -s hangszórókkal voltak kivitelezve  megoldást pár éve egy illetőtől .

Szerintem mindent füllel kell hallgatni! ha meg neked jól szó akkor ez van és passz !Ne törődj az ellenlábasokkal !

Az illető olcsón és nagy mennyiségben jutott hozzá 10W-os kis ovál Tv -s hangszórókhoz ,hogy mennyihez nem tudom, de biztosan kb ennyit tehetett bele mint a fotódon látom .Így legalább rendesen meg lehet egy nagyobb erősítővel is hajtani !

Aztán persze úgyis csak azt lehet hallani, ami a vonatkozó szabályrendszerekből következik. A többi csak illúzió, és/vagy egyéni tetszési index.

Nekem is van vagy 8-10 ilyen hangszóróm, én Ikarus buszból bontottam, meg van hozzájuk a fekete beépítő keret és a rács is. Ha kell, megegyezhetünk :)

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat