Gilette borotva


Forrás: 
saját
Gilette borotva

Ilyen volt nekem, a nyelét csavarva kinyílt a teteje. Nem volt túl precíz szerkezet, borotválkozás után mindig úgy néztem ki, mint aki dühös kozákokkal találkozott Segesváron.

yamada képe

Az enyém remekül működik! Oly annyira jól, hogy a párját a fiam elkunyerálta és örömmel használja. Szerintem a pengéd volt a hibás a kozákosodás miatt! :-)

Szerintem a kollégának egy orosz másolat volt  ,amin lehetett állítani a penge dőlésszögét   és így nézett ki   mint ez . Na az tényleg gyalázat gyenge volt ,azokon a nyelet kellett tekerni . Ezeken a fej alatt levő bordázott és krómozott  anyákat . Nekem is van ilyen , és egy olyanom is aminek a fogója oldalról lapított . Mindkettővel kifogástalanul  lehet borotválkozni  . Jó penge a titka , ami  ma már elég ritka , de tökéletes a végeredmény  . Na annak nem ajánlom aki már a modernebb borotvákon tanult meg borotválkozni , az össze fogja egy párszor vagdalni magát .

panblue képe

Sziasztok! Vadi újban is lehet ilyen borotvát kapni wilkinsonban.Én vettem is egyet kb 2 éve,ha úgy van kedvem akkor ezt használom.Jó pengével van olyan jó mint egy 3-4 pengés modern borotva csak odafigyelve kell használni. Régi-retro pengéből egy halom van itthon: mem silver platinum,gilette super silver,schick,wilkinson,gilette 'the spoiler', stb.panblue

Jómagam is ehhez hasonló borotvákat használok már jónéhány éve, teljesen elégedett vagyok velük. Nagyon sok múlik a jó pengén persze (én jelenleg japán Faethert használok), de az arcbőr előkészítése is nagyon fontos. A flakonos habok-zselék helyett egy jó borotvaszappan, vagy krém, és egy jó pamacs csodákat tud művelni, ráadásul visszaadja az amúgy nyűgnek tekintett borotválkozás szép retrós érzését.

Ha valakit bővebben érdekel, van egy magyar fórum is a hagyományos borotválkozás kedvelőinek, ott sok érdekességet lehet olvasni (remélem, ez nem minősül reklámnak).

... és szerintem még sokan mások is. A mai napig megvan, és jó.

Borotvapengét is lehet kapni hozzá a CBA-ban, méghozzá Wilkinson pengét.

 

üdv.: oldtimer

Gilette