Éljen az analóg!


Untitled-23.jpg

Szeretném megosztani örömöm veletek! Lassan két éve foglalkozom analóg fotózással és napokban már odáig is sikerült eljutnom, hogy filmet is hívtam. Színeset és fekete-fehéret!

Igazából valószínűleg vissza felé fejlődök. Imádom a digitális technikát, a kütyüket, de már kezdem unni. Kezdem élvezni, ha egy kirándulásra csak 36 kép helyet viszek magammal. Kezdem élvezni, hogy meg kell gondolni mi lehet majd a jó kép. Kezdem értékelni a pillanatot és ha valamit mégse tudtam elcsípni a lassú beállítás miatt, akkor is inkább türelmesebb leszek. Lesz még pillanat, csak figyelni kell rá.

Egy kép hosszú pillanattá válik. Amíg beállítod a gépet, exponálsz. Majd nyúlik a pillanat, és párhuzamossá válik a többivel, mert várod hogy elfogyjon a film. És leadod előhívni. Izgalommal várod a pillanatot, amikor megnézheted a 36 pillanatod. Aki fényképezett így, az átélte már ezeket. Aki nem, az egyszer próbálja ki.

Én szerelmes lettem ezekbe a pillanatokba! Már elkezdtem negatív hívásokat is és valszeg papír képet is fogok egyszer csinálni. Kb. 20 éve csináltam már ilyeneket, de akkor a nem volt más miatt használtam ezt a technikát, most pillanat ereje miatt. Számomra sokkal koncentráltabban kerülnek a képre a dolgok, mint a digitális képeknél. És imádom az analóg zajt!

Az i-re a pontot egy régi film megtalálása tette, ami nem lett előhívva. Feltárultak a szeretteim és elérzékenyültem.

http://pekesgile.hu/20-eves-forte-film-eletre-kelt/

 

Színes képeim, amit már én hívtam:

http://pekesgile.hu/elso-szines-negativ-film-hivasom-kepei/

 

és a fekete-fehér:

http://pekesgile.hu/lens_galleries/full/

 

ja és pestiek! itt laktam régen:

http://pekesgile.hu/tomo-28-korul/

 

Analógra fel!

 

veroka képe

Gratulálok. Erős képek. Minden amit itt leírtál igaz.

 

Én is csak analóggal fotózom. Ha csak emlékképek kellenek, arra ott a telefonom, annak a minősége nem számít. Ha képeket akarok, akkor pedig viszem a nagy Nikont, és viszem a gondolataimat is. Anno én is hívtam filmet, nagyítottam is. De csakis fekete-fehéret, színeshez nem volt felszerelésem.

 

Az a pillanat amíg az ember a keresőben nézi a világot mintha megállna. Minden megfagy, a szem a sarkokat, a témát figyeli, a fényeket latolgatja. Egy egyszerű házfal is történeteket mesél.

Aki digitálissal fotózik, sosem tanul meg igazán komponálni, igazán mesélni. A gép maga egy eszköz, de tanítani csak az analóg képes. Amikor tényleg csak 36 kattintásra van hely, amikor minden hiba örökre szól, amikor nincs megbocsátható kisérletezés-törlés..

 

Analógra fel !

 

csaby:Én  fotó szakköre jartam kb85ben. végig lehetett követni a  fotózást az előhívásig..csodás képek sikerültek pld ha ráexponáltunk egy képre...mármint egy előzőre..

Csazo képe

Csazo

Gratulálok és örvendek, hogy még vannak, akik újra felfedezik a régi fotózás rejtelmeit, melyekhez hozzátartozott az amatőr laborálás is. 30 évnél is többet töltöttem el ezen a szakmai vonalon és én már azért érthetően nem vágyom rá, azóta a lehetőségek is korlátozottabbak lettek, de nagy dolog, ha valaki a mai viszonyok közt ezt még meg tudja valósítani. Nosztalgikus időket élünk. A régi fotók egyfolytában felértékelődnek. Itt az olodalon elég sok fotó tudor van és a neten is sokmindent meg lehet tudni, ha valami tanácsra van szükség, akkor szívesen segítek én is. Üdv. Csazo

nagyon jó! gratulálok, sok sikert az analóg fotózáshoz, leld benne örömöd! :)

oldtimer képe

Elképzelhető, hogy már elfogyott a lelkesedés?

Ugyanis már a szerver sem található :(

 

Így a kitett képek sem érhetőek el.

 

üdv.: oldtimer