FARO magnó rejtély!


Forrás: 
saját tulajdon, saját felvétel
FARO magnó rejtély!

FARO sztereó kazettás magnó 1970 körüli időből. Semmit nem találtam róla az interneten. Kiválóan működik. Spanyol vagy portugál gyártmány, szerintem kuriózum.

FARO_2.jpg FARO_3.jpg
Bobi képe

Bobi

Ha valaki tud róla valamit, köszönettel fogadom!

Semmi pénzért el nem adnám, de kíváncsi lennék, szerintetek mennyiért vettem?

János123 képe

Spanyol

Bobi képe

Köszönöm.

 

Nncs rajta: számláló, kivezérlésmérő, CrO2 átkapcsoló. Viszont az erősítőrésze önállóan is működtethető egy átkapcsolóval, külső műsorforrást erősít, elég jó hangminőségben a saját 8 ohmos hangfalaival. A kapcsolói is elég különösek, tolókapcsolók, mint az orsós magnókon. Az előlapja szálhúzott aluminíium, a káva, a váz tömör fa, a hangfalaknál ugyanígy.

 

Bobi

NGA képe

Ahogy nézem, technikailag egy alap valami, így szobadiszként érhet kb 2-3e Ft-ot. Nem spanyol, hanem olasz: Faro (Nuova Faro); Italy

Bobi képe

Akkor nem buktam nagyot a vételkor. Lelkudtam 3000-ről 2000-re a soproni bolhapiacon. Ha éppen nem szól, könyvtámaszként és porfogóként kiválóan funkcionál.

Abból gondoltam, hogy spanyol lehet, hogy a hangszórókon "Espagna" felirat van, de ez tényleg nem dönt el semmit. A BRG MK 27-es magnómat is szétkaptam anno, abban meg fél wattos (!) japán hangszóró muzsikált. Az már újkorában szobadísz volt (mármint az MK 27-es).

 

Bobi

Bobi képe

Köszönöm. Látom, tényleg van egy ilyen olasz cég. Eddig nem tudtam róla, csak a retronomon is bemutatott orsós kismagnót ismertem olasz gyártmányúként.

 

Bobi

János123 képe

Nekem a net Spanyolt írt ki. ( Most is:  Faro Espanola, S.A , Barcelona ).

Bobi képe

Megvan végre, megtaláltam én is. Tényleg spanyol, az embléma jól felismerhető, 1970 körül gyártották, jól tippeltem. A Nuova Faro olasz cég létezik, de az egy másik márka.

http://www.radiomuseum.org/r/faro_espa_cassette_car_player.html

 

Bobi

János123 képe

Igen, pont erről idéztem , én is.

János123 képe

Pl:   Meazzi , Fbt az Olasz, de Pa-kat  gyárt.

magnó


Amerikai magnószalag
Ismeretlen évjárat
BRG MK-27 magnó
Találat: 2
BRG MK-29 magnó
Találat: 2