Braun CSV 13 (60)


Forrás: 
Saját tulajdon.
Braun CSV 13 (60)

Braun csőves erősítő. 1962

http://www.hifimuseum.de/der-braun-csv-60-test.html  (A lapos Braun hangfalak vannak hozzá.)

http://www.hifimuseum.de/der-braun-csv-60-test.html

Braun CSV-60 HS-1982-01-Braun-CSV-60-Frequenzgang.jpg Braun_CSV60.jpg

Szia!

 

Nagyon szép eredeti darab!

Szeretem a csöves erősítőket.

Feltöltök egy két képet.

Mesélj róla! Kíváncsian várom a tapasztalataidat, milyen hangsugárzókon hallgatod, ?csak a braun van hozá?, stb....

 

 

Atesz

Szia Atesz!Ez igazi csöves,nem mai dizájn,amik nagy része számomra hallgathatatlan.A hangzások szubjektívek,nem szoktam ITT véleményt nyilvánítani,rengeteg hangfalam van,volt,tudok különbségeket tenni,hallani.Jelenleg Dynamic Super A erősítőt hallgatok,aminek csövesre hasonlító meleg hangja van.Számomra a készülékek szeretete a fontos,amibe a régi nyávogós kazettások is beletartoznak.Szívesen olvasom a retronomon levő teszteket,írásokat,véleményt viszont nem szeretnék írni!Üdvözlettel:590227

Igazad van!

Kellemes napot! :)

 

Atesz

Kékedi Levente képe

A desig lehet hogy, "igazi", a képességei attól még nem biztos, hogy azok. Azért nem minden mostani csöves erősítő olyan szörnyű szerintem. Épülnek nagyon letisztult, szép küllemű darabok, amik nem mellesleg kitűnő képességekkel és hanggal rendelkeznek, akár sokkal jobbal mint a régebbiek. (szélesebb és lineárisabb frekvenciamenet, alacsonyabb torzítás, kisebb zaj)

Levente!Atesz írásait is élvezettel olvasom,de a véleményem nem erőltetném másokra. Sokan a dizájn alapján választanak készülékeket ,ez nem jól jött le az írásomból!A hang mellékes sokaknak,az minden esetben szubjektív,a számomra hallgathatatlan láncokról sem szoktam sértőn nyilatkozni a tulajdonosoknak,mivel nekik tetszik a saját összeállításuk.Azt sem írtam,hogy minden új dizájn csöves erősítő rossz lenne,kizárólag a véleményem írtam le,a viták elkerülése végett.Tisztelettel elolvasom az itt(és máshol) leírt teszteket és véleményeket.Egyetlen történetet osztok meg,amikor egy ismert rengeteg készülékkel rendelkező GYŰJTŐ, metal zenét hallgattatott velem,és az alapján dicsőítette a készülékeit.

veroka képe

Nincs azzal sem baj, ha metalt kell hallgatni, valószínűleg azzal is ki lehet domborítani valamilyen tulajdonságát a láncnak, és a tulajnak éppen az a tulajdonság tetszett.

Egyetértek veled abban, hogy nem akarsz véleményt írni. Az itteniek tanusíthatják, azt vallom: csak a zene van, csak az számít. Ha nekem tetszik Vivaldi, vagy akár a metal, akkor Sokol rádión is tetszeni fog, nem kizárólag csöves-tranzisztoros erősítőn. Ellenben a komoly rendszer olyan hűen adja vissza a zenét, hogy abban olyan részleteket is meg lehet hallani amit a kisrádión nem.

És aki ezekre a részletekre is oda tud figyelni, annak már nem számít, hogy milyen az erősítő, neki csak az fog számítani, hogy egyedül neki tetsszen az a lánc, amin a zenét hallgatja. Ezt hívják zenei intelligenciának (szerintem).

Ezért felesleges a dicsekvés, hogy kinek mennyire korrekt berendezése van, mennyire drága a lánc. A hifi versenyt pedig mélységesen elitélem, szerintem csakis a sznobérián csillagászati pénzeket kereső élelmesek sportjának tartom.

Közben átolvastam a HS-40 fórumot,ott jól megfogalmazták a gondolataim.(Arról már nem akartam írni,hogy a jó rendszereken olyan hangok is hallhatóak,amik a gyengéken nem!)

...ami jó az jó...Egy jó erősítő hosszú távon hallgatható,élvezetes,tele részletekkel.Nem tolakodik de nem is untat,csupán ébren tart,sőt kíváncsivá tesz hogy mivel vagy miképpen jobb mint egy szolidabb , gyengébb erősítő.

Én így foglalnám össze röviden.

Nyilván mindent a megfelelővel hallgatok.

Más szóval: Vivaldit nem fogok SOKOL rádión hallgatni, hanem inkább várok addig míg lehetőségem van egy jobb készüléken (berendezésen)

Míg a metál zenét szinte bármin meg lehet hallgatni. Miért? ( a gyengébbek kedvéért )

 

- A metal zene nem akusztikus hangszereken szól.

- Nincsenek finom, halk hangok

- Nincs túl nagy dinamikája

- Nem igazán számít a frekvenciamenete alja és a teteje.

- Ha torz kissé a hang ez sem gond mert eleve torzított hangok vannak.

- Semmit sem számít a hangzáshűség, mivel nincs olyan benne, hogy "eredeti hangzás".

 

Lehet, valami kimaradt, de mégiscsak érthetőbb ;)

 

Aki igényes zenehallgató, annak nyilván nem mindegy, hogy „Idd ki a bilit, vagy vidd ki a bilit” mert nem csak a bili számít.

 

Érdemes ezen mélyen és sokat gondolkodni, és akkor megérti az ember a dolgok mélységeit.

 

üdv.: oldtimer