Quad 405 az eredeti gyári készülék.


Forrás: 
Saját fotó és tulajdon.
Quad 405 az eredeti gyári készülék.

Sziasztok!

 

Csupán kedvtelésből szereztem be, igazi kis retro gyöngyszem, sok sok ember egykori álma volt ez.

Sajnos az utánépítések java nem volt valami korrekt, mint magam is több ízben építettem után ezt a modelt, sajnos mind elmaradt e mögött, igaz vannak már jobb variációk, áttervezték azóta többször a kapcsolást.

 

Az adatai ismertek, a külleme itt ott viseli a 40 év nyomát, pár karcolás, illetve horzsolás.

Átmenetileg azt mondom maradhat, de csak hobbi szinten, a komoly zenehallgató végfokom még mindig egy D.P PP.

Örülök, hogy végre felkerülhet ide is, miután megannyi szó esett róla......! Íme a gyári!

UI: Sorry az egymásra pakolás miatt, épp most pakolom át a rendszert, majd lefotózom szólóban.

 

Atesz

veroka képe

Szia Atesz,

 

jómagam is építettem 405-öst, és mondhatom: az utánépítések hibája a gyatra alkatrészekben keresendő. Mindenki megpróbált belerakni mindenféle tranzisztort (tulajdonképpen amit talált a boltban), és ahhoz igazítani a passzív alkatrészeket. Emiatt rengeteg kapcsolási rajz és alkatrészérték forgott közkézen, persze mindenki csak tovább "javítgatott" rajta. Zaj és torzítás nem számított, csak szóljon :)

Nem szabad elitélni senkit ezért, sőt!

Akkoriban a HiFi kultúra még gyerekcipőben járt a mi kis keleti blokkunkban, dicséretes, hogy voltak akik többet, jobbat akartak. Ebbe bele kell érteni Darvasék HiFi magazinját, a Videoton AKAI kooperációs erőfeszítéseit, az Orion tornyait és a lelkes amatőröket egyaránt. Valahol talán még megvan a félig beültetett, saját tervezésű NYÁKom, ami egy Tesla B100 mechanikára alapozott sztereó magnó lett volna (felvevő és lejátszó erősítő, törlő oszcillátor és egy fejhallgató erősítő). Gondolhatod, milyen hifi lett volna, ha végül elkészül... :)

Gratulálok a háttérbeli A77 Mk IV-hez!

Atesz képe

Szia!

 

Igazad van teljesen, nem ítélem ám el azokat kik elkövették az utánépítéseket, hiszen magam is ezt tettem anno.

Másak voltak az igények és a rendelkezésre álló alkatrészek.

 

Egy szeb kor volt ez, abból a szempontból, hogy a lelkesedés magas volt a szakikban, megpróbáltak bármit, hogy még jobb kapcsolásokat építsenek, de sajnos mint írtam, és írtad, a rendelkezésre álló alkatrészek akkor messze álltak attól amit egy hasonló vas megkíván. Ennek a Quad nak is vannak gyerek betegségei, de ez vele hal majd, én nem bántom, ritka darab.

 

És köszönöm az MkIV 1/2 nevében.

 

Én teljesen rendberakva vásároltam a barátomtól.

 

Kopásmentes a fej, demagnetizálva, megkenve ahol kell, régi kondik, tantálok cserélve, új jobb minőségűre, és precízen kalibrálva. Maga a magnó szinte polír állapotú, a hangja is ezeknek a munkáknak elvégeztével megfelelően korrekt. Költeni kellett rá, de megérte.

A NAB mag és a fém serlegek egy 60 as volt. plusz a magnó ára, és rendbehozatala. Én használni akarom nem csak nézegetni, ahogy sok szegény reVox magnót gyötrik száraz kenetlen tengelyekkel és csont száraz kondikkal..........

 

Mindezt az előző tulaj tette meg érte, én élvezem a korrekt hiba mentes tökéletes hangú gépet, meg volt az ára, de nem sajnálom, miden centet megért.

 

Csak NAB magos szalagjaim vannak hozzá, pár Magyar rádiós orsón Zonal szalag jó pár darab, akad néhány stúdió anyag is.

 

Beszereztem egy Amcsi Carver erősítőt is, az megint egy más kategória, idővel itt osztom majd!

 

 

Köszönöm, hogy írtál!!! :)

 

 

Atesz