Bobbi Gibb marathon futó


Forrás: 
https://www.espn.com/espnw/culture/feature/story/_/id/15190954/50-years-later-paying-tribute-bobbi-gibb-first-woman-run-boston-marathon
Bobbi Gibb marathon futó

"Amikor 1966-ban jelentkezett a Boston Maraton futására, elutasították a mondását: „A nők fiziológiailag nem képesek lefutni egy maratont, és mi nem vállalhatjuk a felelősséget. ”

Aztán pont ma 50 évvel ezelőtt, a maraton napján Bobbi Gibb elbújt a bokrok közé és várta, hogy elkezdődjön a verseny. Amikor a futók körülbelül fele elment mellette, beugrott.

Testvére Bermuda rövidnadrágját, fiú tornacipőt, fürdőruhát és pulóvert viselt. Ahogy felszállt a futók rajába, Gibb kezdte túlmelegedni, de nem vette le a kapucnis pulóverét. „Tudtam, ha meglátnak, megpróbálnak megállítani” – mondta. „Még azt is gondoltam, hogy le is tartóztathatnak. ”

Nem tartott sokáig, hogy a férfi futók Gibb környékén rájöjjenek, hogy ő nem egy másik férfi. Gibb azt várta, hogy levegyék az útról, vagy kihívják a rendőrséget. Ehelyett a többi futó azt mondta neki, hogy ha valaki megpróbálná akadályozni a versenyét, akkor véget vetnek neki. Végre biztonságban és biztosítva érzi magát, Gibb levette a pulóverét.

Amint kiderült, hogy egy nő fut a maratonon, a tömeg kitört - nem haraggal vagy igazsággal, hanem tiszta örömmel, visszaemlékezett. A férfiak éljeneztek. A nők sírtak.

Mire a Wellesley College-ba ért, futásának híre elterjedt, és a diáklányok ugrálva és sikoltozva várták őt. Massachusetts kormányzója a célegyenesben találkozott vele, és kezet fogott vele. Az első nő, aki lefutotta a maratont, a legjobb harmadban végzett. ”

bg.jpeg

Tetszik a sztori. Szimpatikus nő!

Jó hogy sikerült neki végigfutni, ha már belekezdett.

 

:: Kalmopirin