Ablak-Zsiráf


Ablak-Zsiráf

A NÉV NAPNÁL VAN NYITVA ?

Igen, bár én LENIN miatt nyitottam itt ki, mert akkor még ő volt a "fontos"... A maiban nem tudom ki lehet... Tényleg vajon ki???

AZÓTA NYITVA ?
MEGYEK ÉS MEGNÉZEM NEKED, MERT CSALÁDUNKNAK VAN EGY ÚJABB KIADÁSA. DE KÉRDÉSEDRE VÁLASZT CSAK HOLNAP ADHATOK. BOCS.

Nekem 8 éve kellett vennem az akkor elsős fiamnak. Az új (26.)kiadás borítója piros, és csúnyán van rajzolva a régihez képest. Természetesen Lenin már nincsen benne. Ő egyébként a "november" szó alatt szerepelt!

A Lukáts Kató által illusztrált példányok tényleg sokkal szebbek , a maikhoz képest! Nem tudjátok a régi 70 -es évekbeli olvasókönyveket ki illusztrálta, mert azok is igen bájos rajzok voltak....

a 70-es évekbeli olvasókönyveket, Reich Károly illusztrálta.

KÖszi a választ,éreztem, mert valahogy jellemzőek a rajzai, nagyon szépek!!

Az elsős ÁBC olvasó könyvet is? Megnéztem jobban, az inkább Lukáts Katóéra, vagy Györffy Anna rajzaira hasonlít szerintem. Olyasmi rajzok, mint a Panni és babáinak van.Érdekes, abban se tüntették fel az illusztrátor nevét.

Kiss Béla lászló képe

Én 1988-ban voltam elsős, akkor jelent meg az új, a "kék"-kiadás, ennek klónjai mennek ma is, ha jól tudom, piros borítóval. A "csúnya" rajzok (valójában kevéssé stilizált, egzaktabb vonalak) Rogán Miklós neves (tankönyv,-)illusztrátor nevéhez fűződnek, sajnos már ő sincs közöttünk. Ha jól tudom, a mai példányok ennnek reprint-változatai, minimális módosításokkal, a mai hétköznapi fogalomkörrel bővülve.

A fiamnak az 1994-es van meg,piros a borítója.De már ebben se olyan szépek a rajzok, mint a régiben,Szecskó Ágnes és Szecskó Tamás rajzolta.

Az Ablakzsiráf első kiadása valamikor a '70-es évek elején jelent meg - nem 80-ban!