Sankyo STD-1510 kazettás deck


Forrás: 
saját
Sankyo STD-1510 kazettás deck

A Sankyo cég híradástechnikai készülékei a "néphifi"-kategóriába tartoztak a '70-es években. A cég később már nem gyártott komlpett elektronikákat, csak szerelvényeket, fődarabokat.

Gyártmányai jól példázták: egyszerű, olcsóbb  anyagokból is lehet szép kivitelű és jó minőségű gépeket építeni, ha az alaktrészek minőségiek és a konstrukció átgondolt.

 

A képen látható magnó a maga korában is egyszerűbb kivitelűnek számított, ennek ellenére a kimeneti jelszint szabályozható, és már automatikusan "felismerte" a CrO2-kazettát, és a korrekciót/előmágnesezést ennek megfelelően állította be. (akkoriban még nem mindegyik króm-dioxidos kazettatest volt ellátva az átváltáshoz szükséges "vezérlőablakokkal", így a kézi átkapcsolás lehetősége is adott a magnón). Szépek a korjelleges "jelzőlámpák". Dolby-B és limiter található a gépen, ez utóbbi a korai kazettás szalagok jellemzően rossz kivezérelhetősége, no meg a szerényebb képességű meghajtó elektronika káros hatását ellensúlyozandó, még az egyszerűbb deckeknél is jellemző kiegészítő volt).

 

Kombináltfejének elnevezése kopásálló(bb)  fejmagra utal.

deck2.jpg