bfonok blogja


Hajlékony lemezek (flopi) a számítástechnikában


Színes negatívanyagok

A három közül ez a rész a legrövidebb, mivel a filmek méretéről és a kazettákról a tudnivalók részletesen le vannak írva a fekete-fehér részben. Másrészt jómagam csak a '90-es években kezdtem el a színes fényképezést, így retro anyagaim sem nagyon vannak.


Fényképészeti anyagok

Bevezetés

Tavasz táján történt, hogy a Pajtás gép kapcsán sok hozzászólásban taglalták, taglaltuk a fekete-fehér filmek különböző tulajdonságait. Akkor gondoltam arra, hogy a 30-40 éve ki nem dobott kazettákat, orsókat, fotópapír csomagolást lefényképezve egy részletes blogot írok a témáról. Erre most kerül sor...


Pozitív anyagok (fotopapírok)

A filmre elkészített negatív felvételekről képeket szokás készíteni. A váci Forte gyár 1950-ig csak fotopapírokat gyártott, olyan nagy választékban és minőségben, hogy hazánkban külföldi anyagokat csak a legritkábban használtak.
A rendelkezésemre álló régi csomagolóanyagok bemutatása előtt tekintsük át a papírok egyes jellemzőit.A címbeli napilap bemutatására - a sok kép miatt - egyedüli lehetőségnek a blogot látom, noha különösebb egyéni hozzászólást, kommentálást nem igazán igényelne.