A "szombathelyi boltok akkor és most" története.


06_00.jpg

A hetvenes években a Vas Megyei Iparcikk Ker. Vállalat volt Vas megye egyik legnagyobb üzlethálózata. Ennek demonstrálására folyamatosan készültek az üzletekről képek, melyek aztán a dekorációs műhely egyik dobozában elsüllyedtek. A cég megszűntével a képeket ki akarták dobni, nekem sikerült időben megszerezni. A fotók a hetvenes évek elejétől a nyolcvanas évekig vannak meg és megmutatják Szombathely üzleteinek akkori képét és főleg a helyét.

Idén tavasszal készítettem el a mostani felvételeket és egy lelkes gyűjtő barátommal, Halász Károllyal megcsináltuk az "ilyen volt ilyen lett" összeállítást.

Mivel  érdeklődésre tarthat számot a helyi érdekessége miatt, ezért csak néhány képet tettem fel megmutatva Szombathely változását.

 

 

Űveg porcelán bolt   70-es évek - 2009

 

Tipp-Topp cipőszalon   70-es évek - 2009

 

Rövidáru bolt   60-as évek - 2009

 

Műanyag bolt   60-as évek 2009

Köszönöm, nagy örömet szereztek a szombathelyi bolt-fotók, szívesen látnék még többet. Jómagam 1979-ig a Fő-téren laktam, gyerekeskedtem, jó volna ismét látni, hová küldtek el először bevásárolni szüleim. (Kiscsemege, Nagycsemege, Háztartási bolt, "Legát", Édességbolt, Sportbolt...) Megvannak?

 

Üdv:

Gábor

Feribá

 Szia tégé, földi vagy? Itt laksz Szhelyen? Teszek fel még "akkor és most "képeket, de küldhetek emailedre EXTRÁN azokról a boltokról szólóban, amik érdekelnek!

Szia Feribá!

 

Bocs, hogy megkéstem a válasszal!

 

Földi vagyok bizony, bár több, mint 30 év után, 2002-ben "hűtlen" lettem a városhoz és Veszprémbe költöztem. Az emlékek viszont velem vannak és maradnak, nagyon jó érzés felidézni őket.

 

Köszönöm.

 

 

 

Szia!

Én is szombathelyi vagyok, jók a képek, várjuk a többit is!

 

Nagyon jó ezt látni,köszönöm szépen!

Én magam Szombathely környéki vagyok (Nárai),és még emlékszem1-2 dologra.

Pl. a régi belsikátor,nagy Csemege,stb.

 

 

Érdekelne a többi kép is.

Sajnos momentán nem közölhetek többet, mert kiadványt tervezek belőle!

 

Rendben van,köszönöm!

Várni fogom a kiadványt !