HungarHotels


Forrás: 
Budapesti Közületi Telefonkönyv 1966
HungarHotels

A HungarHotels (vagyis Hungária Szálloda és Étterem Vállalat) 1965-ben alakult, az Országos Idegenforgalmi Szálloda és Étterem Vállalat (OISZÉV) utódjaként.


Az időközben Siófoki szállodákkal kiegészült Éttermi és Büfé Vállalatból ugyanebben az évben megalakul a Pannonia Szálloda és Vendéglátó Vállalat (később Pannonia Hotels).


Ez a hírdetés átmeneti állapot, mivel a Pannonia megkapta a Metropol, Nemzeti, Palace, és Park Szállodákat. Úgy látszik, ez nem azonnal történt meg, volt egy kis átfutási idő.

A hírdetés még tartalmazza a Nemzetit, de a telefonkönyvi oldal (lásd lent az utolsót) már a Pannoniához sorolja.


Változás még, hogy a telefonkönyvi oldalon szerepel a Margitszigeti Nagyszálló is, ami 1972-ig a HungarHotelsé maradt, akkor az újonan alakuló Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Vállalathoz (Danubius Hotels) került a keszthelyi Helikonnal, valamint a budapesti Hilton szálló építési engedélyével együtt. A Gellért 1981-ben került át a Danubius Hotelshez.


A kis képeken a telefonkönyvek ide vonatkozó adatai.

 

OISZÉV 1963 ebből lett HungarHotels Éttermi és Büfé Válllalat 1963 ebből lett Pannonia Hotels Éttermi és Büfé Válllalat 1963 (folytatás) ebből lett Pannonia Hotels Szállodák 1966