Orsós magnóhoz való szalagok eladók!


Kínál

Eladóvá vált 7 db orsó szalaggal együtt. A csomag az alábbi típusokat tartalmazza:

5 db kifogástalan állapotú keveset használt 180 mm-es Akai LN-150-7 ELKELT!
2 db kifogástalan állapotú keveset használt 180 mm-es Sony ULH 550m
1 db kifogástalan állapotú keveset használt 180 mm-es BASF LP35 ELKELT!
3 db jó állapotú 130 mm-es Maxell LN 25-60
2 db jó állapotú 150 mm-es Scotch Magnetic Tape

Egyben 5500 ft, ha külön-külön szeretnéd, akkor a 180 mm-es orsók darab ára 1800 ft, a kisebb orsóké 500 ft db. A szalagok nem ragadnak, nem hullámos/gyűrött a szélük, nem dropout-osak. A szalagok megkíméltek keveset használtak 9,5-es sebességen, de zömében 19-en készült felvételek vannak rajtuk (Elvis Presley, Queen, Richard Clayderman....stb)
Személyesen megtekinthetők, kipróbálhatók, de az ország számos pontjára el tudom juttatni előre egyeztetés után, vagy pedig postázni, futárral küldeni is tudom. Garancia nincs, mivel használt termékekről van szó!

SAM_1000.JPG
Ár: 
5500
Hirdetés lejárta: 
2014-09-19
veroka képe

Én a helyedben megtartanám őket, le lehet játszani ezeket a Revoxon is ;) Bár a Scotchról lesujtó véleményem van, a többi nem rossz szalag. A Maxell egyenesen kiváló, bár én a 35 mikronosat (LN E 35-xxx) jobban szeretem.

Kékedi Levente képe

Gondolkoztam rajta, hogy megtartom őket, dehát olyan csúnya egy kis 13 centis Maxell egy Revoxon, meg aztán mi fér fél sávon 19-es sebességen egy ilyen kicsire?! :) Tudom hogy nagyon jó minőségű, ezt én is tapasztaltam korábban az Akai magnómon, dehát az a baj, hogy kicsik. Egész albumokat szeretnék átvenni majd. A Sony ULH-k viszont nem olyan jók, sajnos iszonyúan piszkolják a fejeket minden magnón. Először azt hittem, csak a GX-4000-esen, de a Revoxon is. Itt ezek közt a BASF és az Akai szalagok a legjobbak, ha nem kelnek el, akkor egyszer biztos felhasználom majd őket ínséges napokon. :)

veroka képe

Nagyon egyszerű: összeragasztod őket. Ne félj tőle, nem véletlenül van a szalagvágó sablon a magnódra szerelve - teljesen bevett, elfogadott és alkalmazott technika még a stúdiókban is. A Sonyk sajnos ilyen idősen már valóban porlanak a hordozófólia bomlása miatt. De még mindig ezerszer inkább rakok fel a magnómra Sony ULH-t mint egy Orwo-t, és azoknak is van piacuk manapság.

 

 

Kékedi Levente képe

:) Épp ezt javasolta faterom is a minap. Csak akkor kellene vmi nagyon olcsó helyről üres orsókat szerezni, de ahogy nézegetem, nem nagyon éri meg, mert 3-4ezreket kérnek el darabjáért, és épp tegnap csaptam le 2 db jó állapotú revox szalagra fémorsón meg egy BASF-ra 2500/db áron. Nagyon jó minőségű stúdió szalagok is lennének AEG magon, ez lenne a legolcsóbb lehetőség, BASF Per 528 meg Zonal 2000-2500ft/db áron, csak ezekhez is spulnik kellenének, na meg az áttekerés problémás, mert nincs AEG adapterem. Szalagvágó sincs az én magnómon, ezt is szerezni kellene hozzá, na meg olcsón orsókat és akkor már simán meg tudnám oldani. Pár hete épp csináltam ilyet, mert volt egy üres fölös Maxell fémorsóm, na arra felteketem mind az összes kis picurka Agfa szalagomat, és a végeredmény egész jó lett. :)

AEG magra a helyedben nem csévélnék át Revox esetében, ekkora tömegre nem alkalmasak ezek a fékek. NAB vagy filmorsó kell neked.

Kékedi Levente képe

Pont ezt írtam, hogy NAB orsókra lenne szükségem, mert AEG-est nem tudok tekerni a magnómon. Na meg, ha AEG-el szeretném használni a Revoxot eleve lehetetlen lenne, mert nem fér rá két darab. Egyik pesti ismerősömnek van olyan Otari magnója amin lehet AEG-ről NAB-ra csévélni, (egyszer csinált is már nekem) mert van hozzá mindene. Itt a probléma maga a drága NAB orsók.... jobban megéri szalaggal együtt venni, még ha a szalag használhatatlan is rajta.

Kékedi Levente további hirdetési: