Videoton DD-2503 hangdobozok


Forrás: 
Saját
Videoton DD-2503 hangdobozok

Kizárólag exportra gyártott, válogatott alkatrészekből és hangszórókkal megépített hangsugárzók.

Amiket aztán a nyugatiak nem vettek át, hanem sorra dobták vissza a szállítmányokat minőségi problémák miatt:)

Egyébként szépek, csak hát hangjuk nincs egészen összhangban a zenével,de ez ízlés dolga:)

A napokban botlottam bele az Orion Hs288 másik "export" osztrák változatába Audioton márkajelzéssel amitől lehidaltam kicsit. Nagyon ritka példányok voltak, így utólag már bánom ,hogy nem hoztam el. Az országban nem sok lehet belőle vagy egy sem.

:)

Kiss Béla lászló képe

Ó, dehogy...ezek a hangsugárzók, aztán a veszprémi üzem megindulásakor a többi is, konvertibilis valutát hoztak a kis országunkba. Többek között ezért volt egyáltalán lehetőség arra - szocialista relációban egyedülálló módon -, hogy a hazai hivatalos kereskedelemben Akai lemezjátszók, ás magnók jelenjenek meg, méghozzá sok éven keresztül. Nyilván konjunkturális cuccok voltak, a kínálat töredéke volt a keresletnek, de akkor is. A VT dobozai a "nyugati" cégek legkommerszebb hangsugárzóival bőven felvették a versenyt, a későbbiek formailag is bőven nemzetközi színvonalon álltak, és volt rájuk tőkés kereslet, mert olcsók voltak, és "nagyot szóltak"

 

Olyan igen sokat nem dobhattak vissza, mert nagyon ritka hangdobozok ezek. Én úgy tudom, hogy túltermelés miatt a felevevő fél eleve nem kérte a szállítást több esetben. Félreértés ne essék: 100pár-nagyságrendű tételekről van szó, ami ipari méretekben a nullával egyenlő.

 

 

 

A legyártott milliós darabszámú hangszóróhoz képest valóban nem sok. Persze nagyon minden-mindegy alapon kezelték ezeket a dolgokat akkoriban is.

Kiss Béla lászló képe

Valóban, a "minden mindegy"-ideológia jól nyomon követhető a '80-as évek hazai hangsugárzóin, elsősorban sajnos a VT-dobozokon. Csillapítatlan, pilicka dobozok, gyalázatosan kivitelezett keresztváltók, stb...

 

De mégis: igazuk lett. A "klasszikus" VT-dobozok a mi napi keresettek, és kultuszuk van. Ez nyilván mennyiségi és nem minőségi. A cél az volt, hogy legyen kéthangszórós, háromhangszórós, és nagyon sok hangszórós dobozuk, legyen reflexdoboz is tekerőkkel, mert az volt a trendi a nyolcvanas években...Cicergett, és buffogott, mint állat, és ezáltal eladhatóvá vált, méghozzá jól eledhatóvá. Még az én generációm jelentős részének, is, aki a '80-as években volt gyerek, az abszolút hifit a VT-hangkarakter jelenti. Telitalálat.

oldtimer képe

Nem is tudom, de nekem is ilyen dobozaim vannak, és nem mondom, hogy egy Spendor BC1, de elég jó hangja van. Persze vannak jobbak is az is igaz. Ám ezek előtt Orion HS200-as volt és az sem volt olyan, hogy inkább visszavettem volna.

Mindazonáltal sokat számít a szobaakusztika is. QUAD 405 -tel hallgatom, egy QUAD44-es előerősítő a legelső fokozat és megvagyok vele. Sajnos sikerült tönkretenni ez egyik mélysugárzót és a GELKA-nál csillámos gumimembrános hangszórót vettem helyette, ez meg mostanra majdnem elporlott és sok-sok repedés van rajta. Javításra szorult! (és már kész is)

Végezetül az sem mindegy milyen műfaj szól a dobozokon.

Mert ha valaki a klasszikusokat szereti az is más, meg ha a Disco zene mély buffogását szereti az is más...

 

üdv.: oldtimer

oldtimer képe

Izlések és pofonok... Vagy Ilések és pofonok :)

 

üdv.: oldtimer

panblue képe

Üdv!

Volt szerencsém ilyet meghallagatni Atesz barátomnál,szerintem az egyik legjobb darab volt anno a gyűjteményében.

És egyetértek oldtimer-el,a szobaakusztikát,az ízlést stb. illetően.

Ugyanaz a doboz nem szól ugyanúgy 2 különböző szobában...sőt nagyon nem...

Jó retrozást oldtimer!

panblue

oldtimer képe

Hello panblue!

 

Közben elkészültek a javítással, így "Újra szól a duplacsövű" ;)

 

Persze! Tudom! A film címe: "Újra szól a hatlövetű" volt, de itt arra utaltam volna, hogy végre újra két dobozon hallgatom a zenéket.

 

Ahogy így visszamelékszem a druszámra, akinek ugyanezek a dobozok voltak és szintén Quad 405-ös végfok és asszem Quad 044 PreAmplifier (de szép szó :) és ő a szekrény tetejére tette fel a dobozokat. Amikor a műholdvevőn rádió adók műsorát, ill. zenét hallgattunk, hát "csuda basszusok" jöttek róla.

Nálam, otthon még sosem hallottam így szólni e dobozokat.

Pedig neki is DD2503A volt mint nekem.

üdv.: oldtimer

Gratula ! Jól néz ki így barnában is ... persze a fekete ............   leo

Kiss Béla lászló képe

Köszi Feribácsi:O)

Kedves Kiss Béla lászló

 

Mai nap sikerült szereznem egy pár ilyen hangfalat ! Viszont az egyikben nem működik a nyagyobbik dómmal ellátot hangszóró , illetve a mély nagyobb hangerő erősen surlódó , zörgő hangot ad . Ehhez kérnék segítséget vagyis ajánlatot kihez vigyem megjavítattni . Köszönöm . Norbert

Kiss Béla lászló képe

Üdv Norbi, írj mailt nekem a blab@freemail.hu-ra, és kapod az infókat!!:O)

Az eredeti technológiával megegyezőt a linken található két helyszínen használnak, ezért itt tudják megfelelően helyreállítani. A többi bizonytalan.

[hangszóró javítás]

Kiss Béla lászló képe

Én biztosan tudok még egy helyet, ahol ugyanolan profin javítanak, mint te, LaciMester:O)

Más ezeket az anyagokat, alkatrészeket és gyártási-javítási módszereket nem használja, a fent említett két lehetőségen (Szfehérvár és Mkövesd) kívül. Ezért kizárt a hasonló végeredmény.

Kiss Béla lászló képe

Laci, meggyőződéssel állítom, hogy a hangszórójavításhoz a szükségszerű szakismereti hozzáértésen kívül 3 dolog szükséges:gyakorlat, türelem, és szakmai alázat.

 

És aki ennyire tüntetve hírdeti saját cégét, abban a legutóbbi - a legfontosabb - nincs meg. Többek között ezért sem javíttatok veled, és nem is fogok soha a büdös életben.

Ahogy gondolod.  :) Én nem vitatkozom, nincs rá szükség, mert ezek tények, bármilyen szubjektív véleményed van, sajnos az nem valós.

Kékedi Levente képe

Hát ez hihetetlen!! Ön, Tisztelt (törölve), vagy ahogy errefelé ismerik Shalafi66, és ahogy már kinyomoztam mezőkövesdi, egyszerűen a hozzászólásait csupán a puszta piszkálódás, lealacsonyítás, pocskondiázás és nagyképűség jellemzi. Nos lehet igaza, abban, hogy a Hangszóró2000kft-től nem tudja és nem is ismeri senki jobban ezeket a hangszórókat, de abban igaza van Kiss Béla Lászlónak, hogy Alázat is kell. Elismerem az Ön szaktudását, de ezt attól még nem ilyen orrfennhordással kellene tenni. És akár hiszi akár nem, mi itt sokkal többek vagyunk Önnél, pont ezért: mert van Alázatunk!! Nem kioktató jelleggel mondom, de egy kicsit elgondolgozhatna ezeken a dolgokon amiket leírtam, és nem szakmai dolgokról beszélek itt most, hanem emberi, személyiségi dolgokról. Mert ezen is elgondolkodhatna, miért van oly sok ellensége a fórumokon és tiltják ki a legtöbbről. Lehet, jókat fog mulatni ezeken a sorokon, miközben olvasni fogja, de akkor ez is azt fogja tanúsítani, hogy egyszerűen nem képes meghallgatni másokat, és mások véleményét valamilyen szinten elismerni. Vannak egyéniségek, ettől szép és változatos a világ, de nem kell ezt sem túlzásokba vinni. És ha már Ön a szakmailag nagy tudású, én meg a legjobban ismerem az Alázatot! Én képzőművészettel foglalkozom,(nem gyagyi/hobbi szinten, hanem az ország legjobb alkotói keze között tanulok) és tudnék én mesélni erről az "alázat" fogalomáróll bőséggel. Ha lehet, kérem gondolgodjon el ezeken, és higyje el, én nem bántó szándékkal írom ezeket.

Köszönöm a kedves sorokat, de ha már képző- és iparművészet, :-) mit is mondtak a cipészek anno? Azt hiszem Valami olyasmit, hogy a suszter maradjon a kaptafánál.

 

Más, IRL adatokat, mint pl. név vagy cím, hozzájárulás nélkül közölni törvénybe ütköző, tehát ha kérhetem, keresd meg az Admint, hogy szerekessze át az üzenetedben ezeket a részeket. Ugyanis a nagy alázat közben épp személyes adatokkal való visszaélést követsz el.

 

Köszi, szép napokat.

Kékedi Levente képe

Semmiféle visszaélési szándék nem vezérel, csupán é több fórumot is olvasgatog, ahol pontos adatokkal fel van tüntetve az Ön neve, Lakcíme, tehát én csak öszzerakom a dolgokat, nem pedig törvényt sértek!!! Aki már egy kicsit is olvasgat errefelé, szerintem tökéletesen tisztában van vele ki Ön és mi Ön(nem én tehetek róla, hogy a hozzászólásai alapján ekkora érdeklődés lett Ön iránt) A másik pedig az, hogy az Ön cégének a reklámoztatása sem épp egy ideillő téma, csak hogy megemlítsem ezt is.........

 

Személyes adatokkal való visszaélés????? egyetlen e-mail címet, utcanevet, házszámot, sem látok.....dehát Ön saját magát reklámozza a fenti Hangszóró2000kft-s céges hirdetéssel!!!!

Nah, látom az alázatról meg nincs fogalma továbbra se, mert ennek köze nincs az alázathoz!!!

Én kihangsúlyoztam, hogy nem bántó szándékkal írom ezeket, de Ön még is sértésnek fogta fel............:(

 

Én szívesen töröltetem az ideírt adatokat, ha ez Önt zavarja, nem célom megharagítani senkit, de mivel még nemrég regisztráltam ide, nem igazán értek hozzá, ilyen dolgokat hogyan is lehet csinálni, esetleg akkor segítsen benne, ha megkérhetem:)

Én sehol nem láttam reklámot, fura dolog ez...

 

A nevem és egyéb adatok közlésére nem adtam engedélyt neked, így ha lehet, légyszíves gyakorold azt a bizonyos másokkal szembeni emberi minimumot és tiszteletet, ami elvárható.

 

A hozzászólás utólagos szerkesztésével kapcs. szerintem két felhasználót tudsz megkeresni:

http://retronom.hu/user/1 és

http://retronom.hu/user/138

Kékedi Levente képe

Reklámot én, se, azt nem is írtam, csak reklámozást...........

Kékedi Levente képe

Értem én ezt a "suszter maradjon a kaptafánál" dolgot, de akkor csak az foglalkozzon vele és hallgasson zenét aki ezt tanulta és profi szinten ért hozzá???:)))

Sokan próbálnak a képzőművészetben úgymond "alkotgatni", és még be is futnak, szóval mindenki foglakozzon azzal amit szeret és érdekli, ha nem is ért hozzá úgy akár ÖN, de sokszor nem ez a lényeges, ettől szép a világ, hogy vannak akik foglalkoznak vele, és megpróbálnak valami jót csinálni.

(És mégegyszer: Ne haragudjon, ha megsértettem, de renkívül felbosszantott az kijelentése, és túl erősnek gondolom)

Egy hangszórót lehet akár máshol is egész jól megjavítani, ha nem is azokkal az anyagokkal amikkel ez a bizonyos cég foglalkozik, de miért ne lehetne?? Mások is akik javítják és ezt tanulták, értenek hozzá.:)

panblue képe

Üdv!

Már ritkán retronom-ozok,de ha betévedek igen jókat mulatok egy-két

hozzászóláson :)))

shalát sem értem,de mást sem.

1.már régóta nem titok hogy shala ki is valójában,így már csak kiplakátolni nem kell....

2.shala miért akar bárkit is meggyőzni bizonyos dolgokról amikhez az illetőnek nincs kellő 1.alapja 2.eszköze 3.indíttatása

3.shalának semmi köze a videotonhoz,a gyár anno bármit gyártott vagy tervezett azt shala csak véleményezi,ezen kívül 0.

A H2000-hez már van köze,de teljesen más tészta,shala csupán módosította azt amihez a régmúlt vidi adta az alapot.

4.senkit sem értek hogy hogy tudja így feltüzelni magát,ez nem focimeccs..persze ez utóbbit sem értem ha odáig fajul.

 

panblue :)))

:) Ez abszolút hülyeség.

 

Amúgy én sem értem, hogyan véleményezel olyasmit, amiről fogalmad sincs, pl. azt, hogy én mit és hogyan csinálok. :D Nevetséges.

 

Ajánlom figyelmedbe a saját kettes pontodat, és a jó mulatást, jelen esetben önmagadon. ;)

panblue képe

Biztos félreértettél valamit azon a 2. ponton,a net sokszor más olvasatot ad mint amit valójában jelent.

Nem gond,a mulatás garantált így is és úgy is :)))

panblue

Kékedi Levente képe

Teljesen egyet értek Önnel, Tisztelt Panblue, valóban nem értek még komoly szinten az elktronikához, még csak lelkes rajongó vagyok, de ha növelem az ismeretanyagomat akkor lehet az ember profi. És igen is, kíváncsi vagyok Shalafi hozzászólásaira, mert tudom amit leír az biztos forrás, és megbízható, de vannak olyanok is amikban nem értek egyet(itt kapcsolódik ehhez, hogy mindenki más, egyéniség)Én csupán azokat a hozzászólásait nem kedvelem, mikor piszkálódik, és beleköt a hétköznapi dolgokba, habár számára ez egyfajta humor. Én már valahogy nem tudom humorként felfogni, és ahogy olvasom, mások se nagyon. Úgyhogy, ha lehet, Shalafi, csak a tiszta elemzéseket, jóindulatú tanácsaidat írd le nekem, ne pedig a piszkálódásokat, és a fennhéjázasokat, mert ezért haragszom, és a jövőben én sem sértelek meg a visszaélésekkel, ha megsértettem vmi. törvényt, és akkor minden rendben lesz:) És ahogy Pnblue is írta, ezért kapott el az indulat, mert felbosszantottam magam rajta, ami szerintem jogos.)

panblue képe

Jogos,a fent leírtakkal egyetértek.

A pozitív jóindulatú hozzászólások ill. tanácsok építenek,a többire meg senki sem kíváncsi.

panblue

 

reklama:

 

http://h2000.hangszoro.net/index.php/javitas/

 

 

Biztos, hogy nem tud senki más az országon belül hasonló minőségben hangszórót javítani, más anyagokkal, ragasztókkal, alkatrészekkel, olcsó rézhuzalokkal közelében sem lesz az eredetinek, vagy annak a javításnak, amit pl. én csinálok.

Ez nem művészet,  egzakt és mérhető.

 

Nehéz elmagyarázni ezt olyan valakinek, aki nem ért hozzá, mégis 100% biztonsággal tudni véli hogyan is működnek ezek a dolgok.

panblue képe

tévedés: van rajtad kívül más aki nagyon jó minőségben dolgozik,

nagyobb és komolyabb volumenben de nem akarok belefutni az adatvédelmi törvények miatt :)))

panblue

veroka képe

Szia Péter,

 

vigyázzunk, a nagyobb volumen nem mindig garancia a minőségre. Személyes tapasztalataim alapján inkább az ellenkezője igaz.

Szívesen megnézem a vonatkozó méréseket. :-) Ha vannak.

veroka képe

Elolvasván ezt a veszekedést, pár dolgot hozzáfűznék.

 

Szakmai alázat...Ebben nem értünk egyet. Szakmai alázat csak akkor és addig szükségeltetik, amíg valakinek nincsen meg a kellő gyakorlata és hozzáértése. Ha valmiben már elértem a mesterfokot, akkor már a szakma tartozik nekem alázattal. És a személyiségemtől függ, hogy a tudásomat megtartom-e vagy megosztom.

 

Egy hangszórót jól megjavítani lehet bárhol, de hogy a gyári anyagok kellenek hozzá az holtbiztos. Nem akarok, nem is tudok paramétereket sorolni, miben térnek el pl. a ragasztók, aki kiváncsi, kérdezze meg akár Mihályfi Ágit akár Shalafit, hite szerint.

Ugyanekkor tény, hogy más anyagok, habszélek alkalmazása nem feltétlenül rontja le a hangszóró teljesítményét - de hogy más lesz az biztos. Akár jobb is.

 

Ezt pedig csak mérésekkel lehetne igazolni. És emiatt az egész eddigi vita hiábavaló, meddő.

panblue képe

-

 

Valóban, én is ezt próbáltam közölni, de úgy tűnik, mindenki csak a saját (rög)eszmerendszerében hisz. És ez a probléma.

 

Hogy mi ront el, mit és mihez képest, azt pedig tényleg konkrét esetet vizsgálva lehet kideríteni, a megfelelő információk és tapasztalat birtokában viszont "ránézésre" is meghatározhatók a lényeges adatok. Ezt az tudja legjobban, aki egészben átlátja a helyzetet, nemcsak javít, hanem tervez és gyárt hangszórót, illetve tisztában van az alkalmazás, doboz, hangváltó, terem- és egyéb elektroakusztikai összefüggések hatásaival.

Kiss Béla lászló képe

Szakmai alázat mindig, minden körülmények között szükségeltetik, akármilyen tudásbeli nívón is áll a szekember. Pont. Miért is? Mindig adódhat új, és addig ismeretlen esemény, feladat, akár a legegyszerűbb szinte is. Aki nem alázatos, az bagatellizál, és kapufát rúg.

A szakmailag alázatos ember felé megmarad  a bizalom, az elismerés, hiba, tévedés, feladat meg-nem oldás esetén is keresett marad.

A kekk profi, aki mindent tud, de mégsem, az leszerepel. Ez az élet számtalan területén, napi gyakorisággal tetten érhető.

 

Miért is? :-)

"Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket." / írta szegény Mark Twain/

Kékedi Levente képe

Egyetértek Önnel, Kiss Béla László Úr, én is ezt magyarázom már mióta, dehát minek töröm magamat, hiába..........:( senki sem érti meg, talán azért, mert ez a tulajdonság valóban nincs meg néhány emberben...............:(

 

Mark Twain idézeteit, meg szerintem ne hántorgassa egy akárki, aki nem érti azokat, mert tökéletesen, nem erre a célra mondta réges rég........!!!

veroka képe

Kedves Levente,

 

ki vagy te, hogy megitélheted, ki melyik idézetet használhatja ? Itt azért javasolnék némi elgondolkodást a következő hozzászólás előtt.

 

Kékedi Levente képe

Pont ez a baj! Hogy más nem gondolkodik el az előtt mielőtt egy ilyen idézetet használ, az idézet értékéhez nem a megfelelő szintű oldalon, tulajdon képpen azt sem értem, hogy most ez honnan a fenéből jött ez ide a fölötte lévő hozzászóláshoz, amit senki sem kérdezett........:)

Akkor idézek mást. :D "Más szemében a szálkát, a sajátjában a gerendát sem veszi észre".

Vagy az alázatosság szerinted egyirányú, és csak másokra érvényes, önmagadra nem?

 

Egyébként ez az egész szócséplés értelmetlen. A hangszórók és az elektroakusztika abszolút függetlenek személyektől és mindenféle emberi tulajdonságtól, ott valami vagy létezik, vagy nem, és egyetlen elektrodinamikus hangszóró sem lesz jobb attól, mert "alázatosan" :D készítették.

 

A szakmai alázat pedig nem ezt jelenti. Sokkal inkább arról szól, hogy tiszteld a profi munkát, magát a mesterséget, illetve a felhasználót, akinek a kezébe kerül az, amit létrehoztál. Ez pedig maximális körültekintést, koncentrációt, odafigyelést, önkritikát követel, és azt, hogy képezd magad, tanulj, és mindent elkövess annak érdekében, hogy az információid a témán belül az elérhető legfrissebbek-aktuálisabbak legyenek. Vigyázat, újabb idézet jön: "Követelek, mert tisztellek." Erről szól a szakmai alázat.

 

A szakma viszont ott kezdődik ahol szakmabeliek vannak jelen és értenek is a szóbanforgó témakörhöz, ami itt a műszaki akusztika lenne. Mivel úgy érzem, hogy ez itt sokaknál nagyon nem teljesül, szerintem épp ideje lenne befejezni ezt a polémiát. Bármi is történik, én ezt teszem.

Kékedi Levente képe

Nah, a fent írt soraival tökéletesen egyet értek, csak az a bajom a legelső idézetével, hogy nem a "jószándékú" célokra használja fel, hanem ebben is a piszkálódást érzi az ember, ezek az idézetek pedig teljesen nem erre valók. De valóban zárjuk le ezt a témát, nem is idevaló és hiábavaló, ha mindenki mást állít. Tehát legyen Béke!:)

veroka képe

Szia KBL,

 

nem, ez nem a szakmai alázat. Egyetértek veled abban (mint oly sok minden másban is), hogy mindig adódhatnak új dolgok, mindig fejlődik minden szakterület. De pont a profi nem fogja azt félvállról venni, hanem megismeri, hogy a maga hasznára fordítsa. A hatalmas tudásanyag megengedi, hogy érdeklődéssel fordulj egy új részlet felé, a szakmai alázat csak azt engedi meg, hogy a náladnál okosabbak nyomába eredj. A kutatók, az ujítók nem alázattal fordulnak a szakmához hanem kíváncsisággal.

És még valami: aki profi, az nem ismer nem-megoldott-feladatot.

 

Amiről te beszélsz (és én is rengeteg példát tudnék hozni) az az elkényelmesedés, az önhittség. Amikor vki azt hiszi magáról, hogy már mindent tud - de az ilyen esetekben a szakmai alázat már a kezdetektől oximoron.

 

 

 

Hogy mennyire ugyanarra gondoltunk. :-)

Kiss Béla lászló képe

Ebben maradunk kedves kolléga úr. Számomra a professzionális szakember az, aki szerény, alázatos, nem tüntet önmagával. A szakmára, mint a Teremtő Jóisten ajándékára tekint, és folyamatosan tanul, ismerkedik(---->alázat)

Én maradok ezen nézetemen, még akkor is, ha szervóolaj hull majd az égből  és a szóróimat sem shala fogja javítani.....:O)

Kékedi Levente képe

Ezeket a sorokat én is a magaménak érzem.

Szép napot ! Ne kezdjétek el megint ... De az biztos , hogy ha én ilyen nagy mellénnyel , mások lenézésével akarnék dolgozni , nem állna szóba velem senki ... Azért az tény hogy más is tud precizen dolgozni és még az anyaga is meg van hozzá , ráadásul 30 éves tapasztalat van mögötte ( és nem 30 éves ) azért tiszteljük a másikat is ... Felháborító , hogy ennyi " Lali király " van ebben az országban ... Elkészültem végre a Fekete DD vel , privátban küldök képeket ... leo

Kiss Béla lászló képe

Szia Feribácsi!! Várom, úgyis rég beszéltünk, gyűlnek-gyűlnek a kincsek:O)

Leoka király, az adott alkatrészek, megoldások, és módszerek csak a linkelt két helyen elérhetők, máshol Magyarországon nem dolgoznak ezekkel, szóval a többi csak barkácsolás. Ennyit szerettem volna közölni.

rákos zsolt képe

ahimotu 1 valamit nem értek itt:egy hangfal 1 %-ot tozít kb, egy szalagos REVOX meg 3 %-ot akkor miröl beszélünk itt????Csatlakozom ahoz a tényhez ,hogy a s- fi mindenbe beleszól .Nemrégen-tavaj leutálta  a Somogyi mélyhangszórós hangfalamat ....Pedig már 3 an hallották :Atesz ,Feribácsi és a Döller Ákos is .Én elhiszem ,hogy nem egy világbajnok az a SBX mélysugárzó,de nem ilyen kritikákat vár el itt az ember ...Ha ilyen profik vannak itt Mo-on a kész. gyártásban emberek akkor tessék talán: TEAC, UHER, LUXMANN stb  készülékeket is gyártogatni.Nem csak a Videoton és a Sony a cucc,mivel itt olvasgatva eddig ez derült ki számomra .Ha meg talán mégsem lennének otthon- cs.házban megbújva ilyen gyártók épp most, akkor meg nem szeretnék itt olvasni a különböző leutálásokat a t. társaktól!!

"LUXMANN"

 

Egy n-nel írják.

rákos zsolt képe

ahimotu Igen,sajnos elírási hiba volt ez a részemről.

De nem kéne sértegetnie a mail-ében!

Tanácsom:ne kötözködjön olyan emberrel akiről nem tud dolgokat!!!!

A SAL téma :én egy kevlár 20 cm-est hallottam egy illetőnél szólni(én és más pl: a jó fülű ismerősöm sem hallott ott tozítást)Ez alapján a meghallgatás alapján rendeltem meg a TL-es hangfalamat . 30 eft-ba került nekem ez annó.Azóta cseréltem benne a magas sugárzót jobb minőségűre.Hogy,hogyan tovább azt még nem tudom,de újabbakra most  nincs pénzem.Ez szerintem világos és érthető !

Szerintem valakivel összekeversz. Kb. úgy, mint a filléres kínai sárga SÁL ál-kevláros SBX zajkeltőt egy valódi hangszóróval. ;-) Ez az egész nem pénzkérdés, olcsóbban is lehet jobbat találni ezektől, de hogy jön most mindez ide?

rákos zsolt képe

ahimotu A Kinai termékekről nem nyitok vitát!!!

Ne zavarjon az a tény :hogy Mo.-on a vasúti irányításban(MÁV) és a telekommunikációban(HUAWEI) is itt vanak !!!http://www.huawei.com/en/

Mo.-on már kaphatóak ilyen mobil telefonok/TAB-ok...és a fő adatforgalmat(mobil 3G/ 4G is a kormányunk ezekre a TRUNK rendszerekre akarja áttereli... CIA enyhén izgul is miatta ...Nézz utána !!!

Tavaly volt szerencsém egy(kollégámtól kapott) Videoton DC 2050 E hangfal párhoz.Nem szeretném itt ecsetelni mit találtam benne .Fára takkerolt belső hangváltó tekercsek, kondik,  vezetékek...stb Ilyen volt annó a Vidiben a munka ????A hangja ?1 percet hallgattam itthon!->Amikor készen lett a 2db elporladt 20 cm-es mély szélezése az általad bizt.ism.Bajcsi Zs. -s boltból vett szél. anyagból.A 4 db előlap tartó mü.hüvely hogyan lett beütve?A műanyag tipli-hüvelyek beütésnél levált és belül megtalált pozdorja darabokról nem is beszélve->mintha bele lőttek volna!Én rendesen megcsináltam és szilveszterkor el is vitték...

Ellenben most is látok ilyen darabokat  itt-ott eladásra .

Az ilyen munkákra kár pazarolni bármit is!

Persze az relatív,hogy az otthoni erősitőjével ki milyen ohm terhelésekre tud lemenni !!Én per pillanat 1 ohm/50-100 W terhelésig vagyok most képes lemenni...On Semi-s 25A-es vég tranyókkal (Etalon Integra végfok).De szándékozom egy H&K Signature +/-77V-os tápu végfokot legyártani nyáron, 1000W-os toroiddal 300A-es diódákkal és sokszor 22000mf-os kondikkal benne...tudnál ajánlani  megfelelő mélysugárzót hozzá?A gyengébbek kedvéért:http://www.acousticpsychos.com/Files/

Mielött a hallgatott zene anyagra hivatkoznál: CD &LP-n: USA kivitelben!SUPERTRAMP összes,JETHTRO TULL összes,ASIA 1-2,DIRE STRAITS ,ULTRAWOX,Status Quo,Magyarban és Lp-n:J.S.Bach,Vivaldi stb

Az SBX 16 cm -s mély TL dobozban, otthon: közel koncert hangminőséget/hangnyomást képes teremteni( 5x5 vagy 10x10 es szobában)! aki ennél többet kiván az  a SAL SBX  20-25cm -es mélysugárzóját  válassza!Természetesen megfelelő  TL dobozban! P.S. : ezeket már 25mm-es ragasztott fa lemezböl készűlt TL-es, kb: 1.5m magas dobozokban kell elképzeli és legyártatni!

Síma házi használatnál:20-50W nál (4-8 ohban) elég a 16 cm-es SAL SBX-es mélynyomó alkalmazása!!!!Én nem azt mondom,hogy ez avilág legjobb rendszere (VISATON magassal! ) csak azt ,hogy ha koncert élményt akar otthon, akkor ezt a megoldást/rendszert is választhatja otthonra ....A Supertramp zenéje főleg énekből,zongorából és szaxszofonból is áll .természetesen nem titkolom el,hogy ha Pink Floyd zenét akar otthon koncert minőségben hallgatni a T. olvasó, akkor inkább a 20 cm-es SBX mélynyomó használatát (Term.-en TL rendszerben )ajánlanám!Bárkinek(az itt leírtak alapján) a rendszer min.-ét  illetően :a  hitelenkedése esetére rendelkezésére állok Bp-en! ahimotu@gmail.com

Elnézést,nem írtam le,épp mit hallgatok itthon épp:SUPERTRAMP -Paris koncertjét:2 Cd-s kivitelben .Az én általam, itthon készített termékeknél nem hivatkoztam soha az:Alisca sem a Monaudió tuningokra, csak a két kezem áll. gyártott berendezésekre!Nem bújok cégek mögé....H 2000

Vajon érti valaki ezt a híg hablatyot?

 

Már csak azért válaszolok rá, hogy ne lehessen tizedjére is átszerkeszteni...

veroka képe

Még az én gyenge Akaim is csak 0,18% -ot torzít, egy Revox ennél egy nagyságrenddel kevesebbet.

 

 

rákos zsolt képe

ahimotu Ejnye de kötözködős ember vagy! Én ezt itt olvastam:http://www.reeltoreel.de/worldwide/A77.htm

Ott mintha 3%-ot írnának!!!Gondolom a kivezérlés ill. a szalag túlmágnesezésének függvényében.

Egyébként sok adat van fenn a neten a ReVox-okról.

Más oldalon 0.2-0.3% ban adják meg a torzítását,mivel egy A77- est akartam nemrég venni .De az ismerősöm mostanában vesz egy ReVox PR magnót,ezért nézelődtem itt-ott-> mivel úgy gondolom ez a technika nem ér meg 100-200 eft ot->a terán láthatóak.Akkor inkább a DAT rendszer ami kompaktabb is és jóval hibatűrőbb rendszer,igaz ezekből nem a házi változatot kell venni, mint megtudtam,mert azok gyárilag butítottak.Inkább a stúdiós FOSTEX, TASCAM példányokat kell preferálni.

azokra már érdemesebb 60-100 eft-ot kiadni ,és nem kell hozzájuk a terán vadászni szalagokat meg méregdrága fém orsókat...

Így egyenlőre maradtam annál a verziónál ,hogy az én UHER variocord magnómon játszom le az ő általa felvett hanganyagot:PER 528 as szalagokkal.Mivel azon profi,sztereó lecserélt fejek vannak benne(egy volt BRG-nél dolgozott  kollégámtól kaptam régebben) és benne van a ReVox A77-es utángyártott lejátszó erősítője.Egyébként én most PHILIPS

N 4500-as szalagossal rendelkezem.Mivel most ismerkedem a szalagos magnók világával.

oldtimer képe

Szép dobozok, tetszik nekem

No nem azért dicsérem, mert nekem is ilyenek vannak.

A háttér is tetszik. Sajnos nálam nem ilyen....

üdv.: oldtimer

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat