TMM80


Forrás: 
Netes kép
TMM80

 

 

Vannak dolgok melyeket pótolni szeretne az ember amiket elveszített. blog sorozatom első része. TMM80

1991-et írtunk mikor mert annyira tetszett a középiskola első osztálya,hogy újra jártam.???? Szóval megbuktam. De ekkora már nagyon rossz gyerek voltam. A régi sárga és piros telefonokat mahináltuk meg. A területünk volt a Budapesten a körút. Margit híd Budai hídfőjétől a Petőfi hídig a miénk volt a terület. Naponta kerestem mai értéken 50-60ezer Ft-ot.  Zsebpénzem,apám,anyám nem volt így egyáltalán nem tűnt fel senkinek sem mennyi pénzt költők.

Kis kitérő: Milyen humora van a Jó Istennek?! Össze ismerkedtem egy volt rendőrrel aki abban az időben pont ezen a terület a volt nyomozó. Neki kellett nyomoznia telefonfülkék fosztogatói után. Neki nem sikerült elkapnia. Jót nevettünk mind a ketten mikor rájöttünk.

Mi a fülke kifosztásával nem tettünk kárt a készülékben. Profi módon űztük az ipart. Napi szinten mentünk pénzt váltani a postára. A kezünk fekete volt a sok pénz számolásától. Néha kérdezték meg honnan van ennyi apró pénzünk. A válasz is megvolt,újság árulásból. Amiben volt némi igazság. De ez majd erről egy másik írásomban fogok írni.Volt mikor már a hátizsákomban annyi apró volt,hogy leszakadt a vállpántja. 20-30 kilónyi 10 és 20 Ft-os érmékkel.Persze senkit nem érdekelt,vettünk egy másikat.1,5-2 év mehetett így el a telefonok kifosztásával. Utána jöttek a kártyás és a kék fém telefonok. De addigra kinőttem a telefonfosztogatásból. Jött valami egészen más....

Beszerzés alatt van egy piros akkoriban távolsági hívásokra alkalmas készülék, TMM80 típus számú.

fülke érdekel hozzá?

Dr Dee képe

Jópofa lenne,de azt nem tudom hova rakni.

Üdv!

Engem érdekelne egy ilyen készülék. Szerintem jól mutatna a ház falán. Persze csak kerítésen belül. Nehogy teledobálják pénzzel.

Esetleg ha volna ajánlat szívesen venném.

Jó egészséget!

Zoltán

Dr Dee képe

Üdv Zoltán!

 

Nagyon ritkán bukkan fel belőle eladó példány. Kb 4 éve a vat...n adtak el egyet,70.000 ft körüli áron! Jómagam is elfogadnék egyet.

 

Gábor