TMM80


Forrás: 
Netes kép
TMM80

 

 

Vannak dolgok melyeket pótolni szeretne az ember amiket elveszített. blog sorozatom első része. TMM80

1991-et írtunk mikor mert annyira tetszett a középiskola első osztálya,hogy újra jártam.???? Szóval megbuktam. De ekkora már nagyon rossz gyerek voltam. A régi sárga és piros telefonokat mahináltuk meg. A területünk volt a Budapesten a körút. Margit híd Budai hídfőjétől a Petőfi hídig a miénk volt a terület. Naponta kerestem mai értéken 50-60ezer Ft-ot.  Zsebpénzem,apám,anyám nem volt így egyáltalán nem tűnt fel senkinek sem mennyi pénzt költők.

Kis kitérő: Milyen humora van a Jó Istennek?! Össze ismerkedtem egy volt rendőrrel aki abban az időben pont ezen a terület a volt nyomozó. Neki kellett nyomoznia telefonfülkék fosztogatói után. Neki nem sikerült elkapnia. Jót nevettünk mind a ketten mikor rájöttünk.

Mi a fülke kifosztásával nem tettünk kárt a készülékben. Profi módon űztük az ipart. Napi szinten mentünk pénzt váltani a postára. A kezünk fekete volt a sok pénz számolásától. Néha kérdezték meg honnan van ennyi apró pénzünk. A válasz is megvolt,újság árulásból. Amiben volt némi igazság. De ez majd erről egy másik írásomban fogok írni.Volt mikor már a hátizsákomban annyi apró volt,hogy leszakadt a vállpántja. 20-30 kilónyi 10 és 20 Ft-os érmékkel.Persze senkit nem érdekelt,vettünk egy másikat.1,5-2 év mehetett így el a telefonok kifosztásával. Utána jöttek a kártyás és a kék fém telefonok. De addigra kinőttem a telefonfosztogatásból. Jött valami egészen más....

Beszerzés alatt van egy piros akkoriban távolsági hívásokra alkalmas készülék, TMM80 típus számú.