Pizzeria étlap


Forrás: 
saját
Pizzeria étlap

Akkoriban ez egyáltalán nem volt olcsó, ugyanis egy méretes békebeli hambi kb. 15-16 Ft-ba került.

merről nézzük a dolgokat.

Akkor a fizi kb 4000 volt.Most kb. 100000.Akkor abból 160 db-ot lehetett venni a mostaniból pedig 100-at.A hamburger pedig most is olcsóbb.

rákos zsolt képe

ahimotu nem tudom ki mire emlékszik Mo-i hamburger/hotdog meglétére

de nekem 1986- ból van tapasztalatom Szfváron még elég gagyi hambit csináltak->mintha téli szalámi lett volna benne ,de ez nem biztos  (Börgöndön volt szerencsém katona lenni).Úgy emlékszem elöbb a hot dog volt Mo-on 1980 ->BNV-s kajálások ,és késöbb volt csak rendes hambi kapható ,én főleg a Kálvin térnél az üres telken lévő kioszknál ettem akkoriban.A fabulonos csaj volt szemközt a tűzfalon fenn, biztos emlékszik arra a képre mindenki!

Eleve gyanús, hogy 1983-ban lehetett-e kapni pizzát.  Nem is tudtuk, mi fán terem a pizza 1989 előtt... Az egész Pizza őrület, mizéria inkább '89 után indult be.....

mobel képe

Én már 1979 nyarán ettem pizát az agárdi strandon.

Mi a gyanús?Remélem nem gondolod,hogy saját készítésű?Ez egy kártyanatár nagyságú kis árlap.Azért maradt csak meg mert a naptárok között volt.

Nincs ebben semmi gyanús. A 80-as évek közepén már mirelite pizzát is lehetet kapni. Sőt -meg fogsz lepődni-, de például hamburgert és hot-dog-ot már 76-ban is árultak Magyarországon.

 

 

http://www.retronom.hu/node/9270

Meg pizzát is, benne van ebben a cikkben amit linkeltél.

Lehet, hogy te nem tudtad mi fán terem a pizza 1989 előtt, de attól még mások tudhatták. Nemrég láttam egy 1982-es részt a Főzőcske - TV Fazék című műsorból, amiben volt szó arról is, hogy milyen mirellite termékeket lehetett venni akkoriban, és beszéltek a pizzákról is.