Észak-koreai brossúra


Forrás: 
Saját példány
Észak-koreai brossúra

Koreai kézművesség - Észak-koreai brossúra.

1974. augusztus 28-án egy hálókocsiban utaztam egy Észak-koreai delegációval a Moszkvába tartó Tisza Expresszen. A csoport vezetőjével Kijevig beszélgettem (oroszul), és nagyon sok érdekességet sikerült megtudnom erről, a már akkor is elszigetelt országról. Igazi áhítattal beszéltek vezérükről, Kim Ir Szen elvtársról, majd a búcsúzáskor megajándékoztak ezzel a brosúrával. Sajnos már nem emlékszem, mit írtak nekem, pedig akkor rögtön lefordították.

Váza a Li dinasztia korából Korabeli szekrény Tányér a Li dinasztia korából
NGA képe

"Igazi áhítattal beszéltek vezérükről, Kim Ir Szen elvtársról"

 

Próbáltak volna bármi rosszat mondani, nem tudhatták, ki a spicli. Másnap már az egyik haláltáborban ébredtek volna kikötözve egy oszlopra.

Lehet, hogy ez is igaz, de ez a találgatás szintje, úgye ?

(Te sem voltál ott, és én sem.  Az újságok meg azt sújkolják a fejünkbe, amit hitetni akarnak velünk... )

 

Először is tényszerűen kellene tudni, ismerni Korea történelmét...és azt, hogy ki vezette őket ki az állandósult gyarmati világból....

Másodszor tetszik-nem tetszik, egészen más mentalitású nép, mint az Európaiak.....Náluk a demokrácia nem nyerő.....igaz, máshol is volt - van ilyesmi helyzet....

Viszont mára már atomhatalommá vált, és a világhatalmak kénytelenek

a problémáival foglalkozni....

furnan

Urbán József képe

Bár az emlékeim szerint ezek a koreaiak igazi elragadtatással beszéltek országukról és vezetőjükről, de könyen lehetséges, hogy ez csak egy nagyon alapos "leckefelmondás" volt részükről. Bizonyára a külföldre utazók feladatul kapták, hogy akivel szóba elegyednek, másról és márképp nem is beszélgethetnek. Ahogyan a volt Szovjetúnióban, minden bizonnyal Észak-Koreában is az lehetett a gyakorlat, hogy a külföldre utazók előzetesen egy alapos előkészítő tanfolyamon vettek részt.

Most, kicsit megvizsgáltam a kézírást, és  - képzett grafológusként - egyértelmű hazugságjegyeket látok benne. Hiába, az írás nem hazudik - viszont azt pontosan megmutatja, ha az író személy hazudik...

NGA képe

Te hol élsz? Mit nézel? Nem látod mit történik körülötted? Milyen atomhatalom? Mert fenyegetőznek vele?

 

Náluk a demokrácia nem nyerő...


Na ne röhögtess már, dél-koreában, japánban miért nyerő a demokrácia?

Szerinted ezek a szerencsétlen nyomorultak, akiket ha valamit nem jól tesznek koncentrációs táborokba zárják, ezek boldogok? Ezekhez képest a náci haláltábor ifjusági épitőtábornak tűnik. Láttál már google maps-ot? Látni világosan a koncentrációs táborokat, és utcaszinten a városokat.

Éhenhalnak emberek azért, hogy a vezetők mindent megkaphassanak.


Lehet, hogy ez is igaz, de ez a találgatás szintje, úgye ?

 

Milyen találgatás? Bizonyitékok vannak mindenre. Sztálin ezekhez képest jóságos atyuska volt.

remélhetöleg ez a diktatura is meg fog dőlni,mert ez csak veszélyt jelent a világ számára. mert az nem normális,aki atomrobbantást végez a 21. században. aki ezt a rendszert dicsőiti,annak azt kivánom,hogy költözzön csak oda néhány napra!!