Walkie talkie


Forrás: 
Saját tulajdon
Walkie talkie

Szóval ez ilyen volt gyárilag... Régen a haverokkal szórakoztunk ilyenekkel. Nekem is volt egy levedlett darabom, amibe táp meg headset aljzat lett építve, brutál nagy antennával, még a kaszni is ki lett fúrva hogy szétszedés nélkül lehessen a vasmagot tekergetni... Rákötöttük villámhárítóra, ereszcsatornára, mert úgy gondoltuk akkor biztos messzebbre is elvisz. Az igazság az hogy a szomszéd utcába is alig ért el a jel.

Petmaster képe

Volt ez a maga idejében. Volt, hogy sikerült több telefonbeszélgetést is lehallgatni miközben jártuk az utcákat.

veroka képe

Ilyennel ? Ez ugyanis gyerekjáték.

Petmaster képe

Pont ugyan ilyennel.

Valóban gyerekjáték kategória ez a készülék, viszont vételi üzemmódban meglehetősen széles sávban vette a jeleket, nem is kellett (nem is lehetett :) ) hangolni. A gyáli piac mellett annak idején az összes lengyel árus CB forgalmazását hallottuk, ha arra járt egy taxi, vagy egy konténeres IFA, akkor annak az adása is is csatlakozott a töbszólamú hangzavarhoz. Tehát a "telefonbeszélgetés" nyilván a Civil Band sávon történt. A szerkentyű adóteljesítménye kritikán aluli volt, 100 méter után már elenyészett a jel. De nem is arra tervezték, hogy ennél többet tudjon.

Hejj, gyerekkorom elérhetetlen vágya volt egy ilyen rádiópár, de soha nem kaptam meg. :(

Kékedi Levente képe

Ugyanilyeneket örököltem meg a szülőktől. Emlékszem, gyerekkoromban mikor táborozni voltunk, vittem magammal, és használtuk a számháborúzáshoz. De oda sajnos kevés volt mert valóban elég hamar gyengült a jel és semmit nem lehetett érteni. Viszont vmi szlovák vagy nem tudom milyen nyelvű adást gyengén de fogtam vele valahonnan. :D