Z+ zenecsatorna (Izé c. műsor Philippel)


Forrás: 
saját
Z+ zenecsatorna (Izé c. műsor Philippel)

(2000.03.16.)

Kiss Béla lászló képe

Rákay Philip egy markáns, és inteliigens figurája volt az egykori Z+ -nak. A vivatévés bohóckodás előtt, idejében távozott az azóta ideológiai fertővé vált csatornától, és számára méltóbb médiához igazolt.

admin képe

Mire gondolsz? Nem igazán nézem vivát, mert nem az én rétegemet célozza meg (itt az évek számára gondolok).

Kiss Béla lászló képe

Kedves admin, kérlek, csak egyszer ülj le a Viva elé úgy délután 6-8 között, nézd meg, hogy kik, és miről beszélgetnek, mit deklarálnak, propagálnak. A kezdetekkor a zene mellett voltak jó és érdekes műsorok, melyek informatívak, sokszor értékhordozóak voltak, mára csak az ultraliberálgagyi megy ezerrel.Én nagyon szerettem majd'10 éve a Z+ -t, 2001.07.01-től avanzsált Viva+ -szá, majd nem sokra rá vette fel az abszolút identitásmentes nevét. Megjegyzem: a '90-es évek elejétől néztem a német VIVA-t, nagyon szerettem,mert jó műsorai voltak, nem tudom, mára az is mivé lett...

A Z+ körübelül annyira volt színvonalas, mint a Szív TV, vagy az Msat.  Jó hogy ezek már kidöglöttek, remélem a Viva is hasonló sorsra jut.

A Z+ Tv valóban egy nagyon jó csatorna volt, de mióta Viva néven fut, borzalmas a műsorstruktúrája. Már annyira "rózsaszín" hogy borzalmas. Idétlen műsorok, témák, gagyi semmit sem tudó műsorvezetők. Ráadásul a 12-es karika is folyamatosan ott van a sarokban, ami borzasztóan zavaró. A Magyar MTV-ről is ugyanez a véleményem. Egy bizonyos réteget céloz meg, szinte nézhetetlen. Mikor elindult, nagyon vártam, mára már nem nézem ezeket a csatornákat egy percet sem, és nem is hiányoznak. Értéktelen műsorok. A Z+ idejében még volt érték a zenecsatornákon. Lásd Top TV. 1995-1996 tájékán. Felkészült gárda vezette és szerkesztette a műsorokat. Ez sincs már:(

A slégerlista volt előtte amit szoktam nézni és utána jött ez. Philip mindig 3 valamilyen ismert emberrel beszélgetett. Nem igazán kötött le a dolog, többniyre nem sokkal a kezdés után váltottam a csatornát. Mindez ellenére jó így egy képkocka erejéig látni. Nem volt ez még olyan régen, de nem is tegnap volt. Mára jócskán leadta a színvonalat, zenében és saját műsorokban egyaránt. Persze a zenét nem ők gyártják, de a saját műsorokat igen. Más helyeken ronggyá játszott sorozatok is megfordultak rajt még egy n+1. bőrt lenyúzva róluk. Régen nekem a TV-n az 1-es programra volt állítva a Z+, szóval bent volt az első 9 programban amiket a távirányítóval közvetlenül és gyorsan el lehet érni. Mára már bőven kiesett a top9-ből legutóbb valahova a sor végére állítottam be. Elismerem, hogy  nehéz a megújulás, de pl hogy tizenévesek szülinapi puccparádéját végignézzem, hát legfeljebb ha pisztolyt tartanak a fejemhez. Hétvégén estefele van valami blokk amiben régebbi zenéket nyomnak és közben meg lehet tippelni hogy melyik évben voltak, aztán mindegyik végén kiirják az évszámot. Ez egész jó, szerintem a legjobb amit jelenleg nyújtani tudnak.

Vid képe

Ma már a zenecsatorna nem a zenéről szól - hogy miért, nem tudom. Nekem a Viva valahol a csatornakiosztás középmezőnyébe van, én se nézem, mert rettentő igénytelen. Valahányszor véletlenül rákapcsolok, biztos hogy reklám van. Vagy a Josh és Jutta bábú c. száma - már vagy fél éve folyamatosan. A műsorok sz*rok, egyedül a Találd ki az évet blokk jön be nekem is. Bezzeg régen... Emlékszem amikor az eredeti MTV-n Ray Cockes műsorán és a Beavis & Butt-head-en kívül mindig zene ment. Reggelente az Awake On The Wild Side, napközben a Greatest Hits.... Szomorú, hogy a zenei csatornáknak jobban megéri egy olcsó, gagyi, színvonaltalan beszélgetős műsor, vagy egy olcsón vett Viva la Bam, vagy egy puccparádés szülinap bemutatása, mint zenéket adni. Egyszerűen képtelen vagyok rájönni, hogy a Szexi vagy nem c. műsornak mi köze van a zenéhez? Lehet hogy ha egyszer végignézném elejétől a végéig, rájönnék. De nincs az az isten... inkább nem akarom tudni....

A Z+, a magyar VIVA és vele egyetemben a német is, eléggé egyoldalú, "a semmiről hogyan csináljunk műsort, hozzá nem értő műsorvezetőkkel" kategória a számomra.

 

Ha már zenei csatorna, akkor VH1 (itt sajnos már egy ideje töténtek negatív változások a régihez képest: celeb műsorok és társaik estefelé) vagy VH1-Classic a változatos, igényesebb klipekért, illetve a Mezzo nevű francia zenecsatornát az igényes jazz, blues és akusztikus koncertek, amiért érdemes nézni és hallgatni.