Barna mackó


Forrás: 
Saját gyűjtemény
Barna mackó

Barnabrumi, talán sokunk ismeri eme kedves, szivacsból készült kis állatfigurát. Nekem elég sokhoz volt szerencsém. A képen látható felékszerezett, kissé kopottas példány valamelyik bucsuból származik. Érzékeny pontjuk volt, hogy a fejük mindig letörött, ezért minden bucsuban ezt vetettem meg először.

Az enyém nagyon koszos, de a feje még megvan. Mindig kíméltük, azért van még megegészben - gondolom.  Mindig a polcon volt, de sosemjátszottunk vele. Gondolom mondták, hogy leesik a feje, és azért vigyáztunk rá.

gti3per888 képe

Nagymuternál van egy ilyen "barna maci", elég gyenge, májló, rosszminőségű anyagból van ez a figura. Nálunk az orra szakadt le, de még vissza lehetett ragasztani.

Pontosabban van - darabokban.

Én nagyon vigyáztam rá, kb. 20 éven át dédelgetett kincsem volt. Aztán megajándékoztam az unokaöcsémet vele, aki viszont hamar ráunt. És szomorúan konstatáltam, hogy néhány hónapja a kutyánknál kötött ki. Most már az enyémnek sincs feje. Pedig 20 évvel ezelőtt én csak a fekete orrát kapartam le :-)

Moncsi képe

Ebből volt olyan is, ami gitárt tartott a kezében nem? Én csak úgy hívtam, hogy a hegetoszos maci.

Nekem ez máig megvan, és neki is ragasztva van már a feje, de nem látszik, mert kötöttem rá kis nyakkendőt.:)

Ez a a maci, én úgy tudom Misa mackó az 1982 Moszkvai olimpia jelképe volt. Nekem a tesóm lőtte céllövöldében, és mai napig megvan jóegészségben :)