Camea kézápolók balzsam


Forrás: 
Vegyianyag Kereskedelmi Vállalat Katalógus 1971
Camea kézápolók balzsam

Caola elődje a KHV terméke

Éppen a napokban láttam a sárga flakkonos kázbalzsamot. No, nem 19 forintért, 6OO forintért árulják a SUGÁR közértben, Zuglóban.

Magyar termék, az EVM vette meg  a Caolától!

Az EVM 1999-ben vásárolta meg a CAOLA cégnevet néhány márkanévvel együtt.

 

Az EVM legismertebb márkanevei
CAOLA
WU2
BIP
KOMFORT
ULTRA
(Néhány régi ismerős, és jónéhányuk a klasszikus csomagolásban.)

Radios20 képe

A 2 db nagyflakonút és egyéb CAOLA-s terméket árultak Mutterék a Zsarnai piacon olyan 1990-től, olyan 1995/96-ig. Addig volt igazán jó és komoly a Zsarnai. Azt képzeljétek el, hogy olyan 92-93körül, heti szinten 100-200 000 Ft-ot kerestek. Akkor az baromi jó pénz volt azért.... Ma ki keres ennyit piacolással. Az egy jó időszak volt.

 

CAOLÁS cuccokból ennyire emlékszem most hirtelen.

 

Pitralon arcszesz, Derbi borotvahab, meg dezodor, Panatta cipőszagtalanító, dezodor, borotvahab, Óceán sampon, Melinda sampon, 8x4 dezodor, Bac dezodor, Kamillás Testápoló (mintha csak így ez lett volna a neve, de lehet, hogy tévedek) ja, meg ügye a Gabi család, olaj hintőpor, sampon stb. Óceán krém talán, Velmetina termékcsalád; hajbalzsam, sampon. Opera kölni talán....., CAOLA hajlakk stb....

Ezek mentek elég jól akkortájt, utánna selyemvirágoztunk, meg koszorúztunk, itt Vasban nem is láttam olyat, tudjátok ez a szín kőkemény műanyag sorjás szélű koszorú. Na abból a fehér virágosat imádták a tótok :-)

A Vipera kölni, bocsánat Opera kölni és a ruzs annak idején 1962 tájban nagyon menő volt. A ruzshoz utántöltőt is lehetett kapni müanyag fiolában. Na és a levelespuder, 1-2 forint volt az ára, a Hamvasrózsa szin, nagyon szép volt.

A tasakban lévő púdert,már 49- 50-es években is árusították,6-7 árnyalata volt kapható.De ekkor árulták a leveles sampoont is,külön szőkéknek é s külön barnáknak.Ennek az ára akkor 1.60 volt. Üdv:Erzsébet

Egy kicsit megkésve, megköszönöm kedves válaszát.