Atari ?


Forrás: 
Saját
Atari ?

TV game console video computer game. Model: 2600 B-999

Az atari 2600 valamilyen késői változatának vagy kínai? utánzatának gondolom. Nagyon ritka darab még annó az aktuális korában is egyedüli darab volt, legalábbis a környezetemben. Leginkább ketten egymás ellen játszható lövöldözős, sport és logikai játékokat tartalmaz. Összesen 30 darabot ami más társaihoz képest igen kevés volt. A joystickok kivételével mindene eredeti és szép állapotú, még az adaptere is eredeti. Hibátlanul működik, jellemző volt társaira hogy a játékváltó és a többi húzókapcsoló egy idő után szétkopott teljesen és lötyögő működésképtelen vacakká vált. Hát itt ilyen nincs. Van hozzá egy tolókapcsolós antennaelosztó doboz is amivel a tv antennája és a gép vezetéke folyamatosan csatlakoztatható és nem kell kihúzgálni egyiket sem a másik használata miatt.

Igazi élmény a gép a mostani világban, a hangok és a grafikai megoldások is. Minden kockákból épül fel és mindennek blip hangja van. Én anyolcvanas évek végén kaptam újonan, pontosan nemtudom mikori gyártmány lehet.

Nem rossz! Sőt szép darab, talán a v....n találkoztam már pár hasonlóval. Az ilyen cuccok tényleg igen érdekel élményt nyújtanak a mai világunkban, mondjuk én ilyenen még nem játszottam, de mostanság épp 1 C=16-ost nyúzok. Még annyit hogy az Atari 2600-ast rényleg sokan klónozták. Gratulálok hozzá.

Emlékszem kilencvenes évek elején kis piros Junoszty meg halálnehéz fakeretes videoton tv-n ilyesmivel nyomtuk. Volt a box, arra emlékszem (negro vs. fehér), meg volt valami szekér is amit lövöldözni kellett, vagy valamit szét kellett lőni azt tudom. Sorra mentek sz.rrá a mieink, hogy miért azt nem tudom. Az enyém teljesen fekete joystick-os volt, csak a tetején lévő biszbasz volt piros, meg a mellette lévő nyomógomb.

igen az eredeti joystickja ennek is olyan volt mint amit te leírtál. Nekem azis jól birta, de a folyamatos rángatástól eltörött a karika az alján ami a lemezdarabot nyomkodta, így kapott egy erősebb műanyag karikát az eredeti alá ragasztva. Onnan már semmi problémája nemvolt. Sajnos azért nincsenek már azok meg mert tombolt a technika és már lehetett később ergonómikus és főleg szines meg sok gombos kattogós joystickokat venni. Ezmeg randa volt és nem kattogott és nem volt mutatóújjas tüzelőgombja. Tehát idővel kilettek hajítva. Mostmeg sírok utánna.... szekeret vagy kaktuszt vagy egymást (2 covboy) kell szétlőni abban a játékban.

szerencsés vagy hogy meg van neked a világ első tv játék konzola
vígyázz rá nagyon és jác vele sokat.
engem becsaptak a vaterán hamis müködöképtelen vackot vettem.

zolimobydick képe

Nekem is van egy ugyan ilyen kínai kopi! 4. vagy 5. születésnapomra kaptam, most 23 vagyok. Még a doboza is megvan.

Lehet hogy kínai de tele van eredeti ATARI játékokkkal amik a mai napig lekötnek!

Meg vannak az eredeti joyok is.

Én se találkoztam másoknál ilyennel, eredetivel meg pláne! Haverokkal néha mostanábvan is leülünk játszani vele!

Hasonlít az eredeti Atari-hoz, de ez a KGST piacos változata. Nekem is volt ilyen, és tényleg a joystick-ok voltak a gyenge pontjai. Egy idő után végleg bekrepált, és most stroboszkóp-vezérlőként funkcionál tovább. Vigyázz rá, mostanság nehéz hozzájutni!

Tegnap lomtalanításon találtam egy ilyen gépet, de tápegység nem volt "mellékelve". Ha nem gond meg tudnád nézni hogy milyen tápot szerezzek hozzá hogy ki tudjam próbálni?

Szia az lenne a kérdésem hogy meg tudtad a tápot hány voltos nekem is van egy de nincs hozzá táp van egy kislányom 5éves és kiprobálnám a gépet egy kis nosztalgia előrei is köszönöm

Igen, 9 V kell neki.
Egy olcsó kínai skálázható táppal próbáltam, rendben működött vele!

Kalmopirin képe

Ezt a kifejezést sosem hallottam még: „skálázható táppal” Pedig pár évet megéltem már :)

Mindig tanulok valamit.

Én inkább az "állítható feszültségű" vagy "szabályozható feszültségű" tápegység -et említettem volna.

 

Ilyen módon lehetne akár „Hangolható tápegység” is.

:: Kalmopirin

 

u.i.: Bocsánat, de nem a hasonló képzettségű "védnökök" jelentkezését várom :-)))

pedig ez egy teljesen általános és elfogadott elnevezésük.

 

Jó pap holtig tanul-mert utána már nem tud.

Kalmopirin képe

Leesett az állam

(van ilyen :-))

 

:: Kalmopirin

Visszatérve a feltöltéshez: még mindig tetszenek a Quickshot joystick-ok..

Emlékszem hogy gyerekként a kicsit jobb (gyorstüzelő gombos?) Quick Shot II joystickjaim voltak amikben rendszeresen elfáradtak az érintkezőkhöz csatolt kis rugók.

Édesapám egy ismerőse szerszámgyártó kisiparos volt,csinált hozzájuk jobb minőségű rugókat amiket s.k. cseréltem,hibátlan eredménnyel.

Többé nem volt rugó probléma :)