Pusztaszemes Konzumszöv Vegyesbolt


Forrás: 
Saját fotó
Pusztaszemes Konzumszöv Vegyesbolt

Én ezeket az alumínium betűket is szeretem :)

Vegyesbolt

Balatonszárszón a nagy ABC is "Konzumszöv Áruház" néven futott. Önálló szövetkezés lehetett az Áfészon belül vagy kívül? Vagy csak az ÁFÉSZ-ra (fogyasztási szövetkezetre) egy névváltozat ami nem terjedt el?

Szakáll

NGA képe

Balatonszárszó és Vidéke Általános Fogyasztási és Értékesítő Szövetkezet  Röviditve: KONZUMSZÖV

Közben én is erre jutottam, de megelőztél.

Rájöttem, hogy Pusztaszemes a szárszói ÁFÉSZ-hez tartozott, amely szövetkezés egyébként a környék legnagyobbja és legpéldamutatóbban gazdálkodója volt egykoron.

A szárszói áruház a helyi ÁFÉSZ legnagyobb egysége volt. A Konzumszöv Áruház felirat egyébként már a nyolcvanas években is az épületen volt, tehát ez az elnevezés korábban is létezett. (Van róla valahol fotóm, csak sajnos kicsi és rossz minőségű. Egyébként azt az áruházat a felismerhetetlenségig átépítették, a kilencvenes évek mindent apró butikokkal korbeépítő ál-népies magastetős stílusában, ma belülről egy kis alapterületű, sötét, egyen-Coop áruház..)

Szakáll

Érdekes a kontraszt! Egy ízig-vérig szocreál retro üzlet kirakati üvegén a Totalgas reklám és az EU-s választás hírdetménye. Amikor még arról is álmodoztunk, hogy Ausztriába mehessünk, most határellenőrzés nélkül juthatunk el az Atlanti-óceánig.

..hogy akkoriban volt pénzünk,de nem volt mire költeni (nem engedtek ki,csak max 3évente ny-ra),most meg megehtnénk akárhova, DE MIBŐL?Hol az állás és a megélhetés,fizetés?

Mondjuk én annyit kihasználtam az utazásból,amíg volt állásom és nevetséges fizetésem,hogy "Advent Bécsben",plusz határmenti túrák északra Párkányba vagy Révkomáromba..sőt egyszer osztálykirándulással átmentünk Sopronból Kismartonba ("Eisenstadt")...

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő