Üveg légyfogó


Forrás: 
saját
Üveg légyfogó

Alul nyitott, három lábon álló üvegbúra. Alsó-belső peremén körbefutó csatornácska van visszahajtva, amibe ecetes vizet szokás tenni. A búra alá kristálycukor csali. A légy odarepül, és amikor felszáll, a búra csapdájába esik, majd kifáradva az ecetes vízbe (az ecet valószínűleg meggátolja a légytetemek büdösödését). --- Időnként kiürítik.

Qualiton87 képe

Ilyen nekünk is van,szerintem légyírtásra ez a legjobb módszer.Sokat megfog,és ráadásul környezetkímélő is.Kár hogy már nem gyártanak ilyet.

kosbor képe

Nagyszüleimnek is volt falun, Zalában. Nekünk csak a gusztustalan, ragacsos szalag. Náluk a háziállatok miatt volt több lény, azért használták az üvegest.

A légypapír az tényleg egy gusztustalan valami.Ahogy lóg le,és ott van rajta a millió döglött légy.Az ember ha ránéz kajálás közben,tuti hogy elmegy az étvágya.:)Tényleg most jut eszembe,hogy a múlt század elején valamelyik magyar faluban előszeretettel használták az asszonyok az arzénes légypapírt a nemkívánatos családtagjaik,haragosaik,vagy valamilyen fogyatékossággal született gyermek meggyilkolására.A hatóságok már csak akkor figyeltek fel az esetre,mikor már gyanús volt hogy milyen sűrűn haltak az emberek a faluban.Exumálták a sírokat,és kivétel nélkül az összes holttestben kimutatták az arzént.Ez a történet volt a TV-ben is,azt már nem tudom hogy melyik műsorban.

HÁY GYULA : TISZAZUG C. MŰVÉVEL MEGELEVENÍTHETŐ A TÖRTÉNET...

Egyébként az arzénes gyilkolászást nehéz volt bizonyítani, európa szerte, mert az emberek (nők)maguktól is beszedték, a fiatalságuk megőrzése okán.

Nincs tőle őszülés, a bőr fiatalos marad...etc.

(Azok a nők, akiket vizsgálati fogságba helyeztek, 2 hét alatt "megöregedtek" az arzén nélkülözése miatt)

 

possajtott sörrel jobban működik és a szúnyogokat is összeszedi

Olgi képe

...és itt is működik, úgy vettem észre...

 

Üdv.: Olgi  ;)