KEF CONCERTO


Forrás: 
Saját
KEF CONCERTO

 

A  reflexnyilás gyári gondolom, hozzám igy került a többi adat a kisképen van.

Rakt 026.jpg p3.jpg

Hát ez egy igaz ritkaság lehet!!

Tudsz róla valami pontosat? Adatok?  stb!!

Nekem egy pár Kef Cantata van '77'-ből! Úgy látom a közép az ugyanaz lehet benne!! A reflexnyílás gyári?

Gratulálok!!! Szép és ritka darab!

Használd egészséggel!!

gti3per888 képe

A maximális névleges teljesítményre én is kiváncsi lennék. Nem semmi az az ovál mély benne, jól szólhat és milyen jó, hogy gyárilag rácsos az előlap.

NGA képe

Valamit nem értek.

"Teljesen jogos a meglepődés, ugyanis nem lehet 92dB érzékeny, ha az alsó határfreki, vagyis a -3dB-s pont 38Hz-nél van. Magyarul már akkor is elkezdték a gyártók a hazudozást... Pedig '75-ben még volt aki igazat mondott-írt."

 

Akkor a KEF még nagyobbat hazudott?

Specific Frequency Response: + or - 3db 35-30,000 Hz measured at 1m on the axis of the HF unit in anechoic conditions

Sensitivity: 9.5 watts into 8 ohms produces 96 db at 1 metre in anechoic conditions.

 

 

Szerbusz Gábor! Igen jogos a kérdésed, nem hazugság, az sem amit az én Lo-D im tudnak. Ez a Kef világ szinten elismert és méltán helytáll a komolyabb kategóriákban is, illetve csak komoly audió tendszeren illik hallgatni. A mély átvitel az nem rossz van olyan hangfal ami 28-hz-t tud -3 db-n az pediglen a Cervin Vega névre hallgat, de gyártott a Sonus Faber is, Tannoy, Cabase, Magneplanar, Magnat, Revox, Hitachi-Lo-D, Technics, AR, Infinity, Spendor, Sony és még sokan mások is, az ilyen paraméterek még nem ritkák, de amik tudják no azok nem két forintba kerülnek. Az ilyen hangfalaknak nagyon komoly csillapításuk és gondosan tervezett felépítésűeknek kell hogy legyenek, mind a doboz szerkezete és a hangszórók minősége is megköveteli a maximális precizitást, másképp csak össze vissza rezonálna az egész és egyéb káros hatások lépnének be a zenei hangképbe. Ez a hangfal mármint a Kef Concerto nagyon komolyan szól! Hallottam már élőben ilyet, egy csöves végfokkal és egy electrokompaniet előerősítővel Thorens vinyl lejátszóval és Mike Oldfield "Voyager" utánna meg Diana Krall szólt... páratlan élmény volt! Üdv Atesz

KEF


Kefir
1980-1989