Lenin Kohászat


Forrás: 
Munkahelyi füzet
Lenin Kohászat
Radios20 képe

Üdvözlöm!

 

Elnézést, miért Békéscsaba a forrás?

Válaszát előre is köszönöm!

 

Üdvözlettel;Radios20

NofreT képe

Én sem értem, ez a cédula egy egységnyi csavar csomagolásán lehetett. Csavargyár Diósgyőr. Hogy jön ide Békéscsaba és munkahelyi füzet? Furdal a kíváncsiság :)

Laki Géza képe

az a csavar,hogy ez nem munkahelyi füzet.Ez egy olajtól átitatott papír,ami kb.tenyérnyi nagyságú.(csak saját vélemény)

NofreT képe

A bútorokon, pl. fotel, szék alján is volt ilyen cetli -néha látom, amikor takarítok:)- amin a gyártó neve helye, termék neve, vagyis ez a "dögcédulája" ha úgy tetszik. Ha veszek egy zacskó csavart, azon is rajta van. Kivéve talán azt,hogy ki csomagolta. Még adott esetben a meo-jelzés is.

ÁDY képe

Vannak olyan új tagok akik késztetést éreznek, hogy kitöltsék a térkép mezőt egy csavar képhez.

(pedig jó nagy figyelmeztető sárga csík van, mikor kell kitölteni)

 

Hát ezért Békéscsaba, gondolom ott lakik a csavar.

NofreT képe

Nem könnyű a kezdők dolga, kicsit későn néztem meg a profilt, pár órája regisztrált..

A térképhez: ha valaki megkérdezné tőlem, hogy jó-e, hogy ott van minden kép alatt, azt mondanám hogy nem, még nekem sem sikerült rendesen használni, így csak kerülgetem. pedig már csináltam a googlemaps-on egyedi térképet. Képbeszúrásokkal, magyarázószöveggel. Itt a mások által jelzett dolgok sem jó helyen vannak, legalábbis a legutóbbi épületnél (Astoria-sarok) rossz helyen van a jelölés.

Lehetne egy db,linkkel, kis ablakkal, amit kezel valaki.

majd ha megkérdez valaki, ezeket fogom elmondani.
még egy, mivel ott van, a felhasználó megpróbálja lelkiismeretesen kitölteni, rosszabb esetben lefagy a gépe, és javítani nem lehet.

Gida képe

Gida

Bocsi az idétlen kitöltésért,de nagyon nem egyszerű kitölteni a dolgokat igy kezdő ként.Igy munka után meg pálne nincs türelmem sajnos.Úgyhogy elnézést.

A csavarok valóban Diósgyőrből jöttek.Csak Békéscsabán dolgozom egy téglagyáraban és ott találtam leltár közben.Üdv

Radios20 képe

Üdvözlöm!

 

Így már értem, köszönöm a választ!

(A Lenin Kohászatban, Diósgyőrben dolgoztak rokonaim. Sőt a volt LKM "lököm" "ez a becenév" területén lévő kisebb üzemekben én is megfordultam. Így nemértettem, hogy A Miskolc/Békéscsaba összefüggést.

Köszönöm mégegyszer a választ!

 

Üdv; Radios20

Mert én az 1980as években oylan 6lapfejű csavarokat láttam nagy fémszerkezeteken,hogy az volt rajta,hogy "CSIV" (CSavarIpariVállalat?)...

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Igen, a CSIV a Csavaripari Vállalat rövidítése.

Korábban a "kockás füzeteknél" valaki felvetette, hogy minek a kisdiákoknak tudni azt, hogy az irkájának mi a szabványszáma; ott válaszoltam is.

No, ez is hasonló dolog. A csavarokon is, ahol lehetett, fel kellett tüntetni bizonyos adatokat. Így a nagyobbakon jellemző volt a gyártó CSIV, valamint az anyagminőség (pl. 4 vagy 8.8 stb). Ezt kevesen tudják laikusok, hogy a teljesen azonos kinézetű, méretű kötőelemek különböző, jobb-rosszabb, vagy precízebben szólva erősebb-gyöngébb, nagyobb-kisebb szilárdságú anyagból készültek, ami bizonyos helyeken életfontosságú lehetett. (Nagyobb szám nagyobb szilárdságot jelentett.)

A teljeskörű leírást a kötőelem csomagolásán kellett feltüntetni.

 

bfonok